El patrimoni cultural i natural de Rupit i Pruit més accessible

L’Ajuntament de Rupit i Pruit s’ha sumat al programa La Mirada Tàctil de la Diputació de Barcelona per fer més accessibles els punts d’interès turístic i cultural del municipi.

Un projecte sota el qual s'han adaptat els 17 plànols d'informació turística del municipi pels col·lectius de sords, signants i oralistes. Els plafons, que senyalitzen els principals elements d'interès turístic, s'han equipat amb uns codis QR, a través dels quals l'usuari es pot descarregar un vídeo amb informació del punt d'interès que està visitant amb l'acompanyament d'un intèrpret de la llengua de signes.

Els vídeos estan realitzats per la FESOCA (Federació de Persones Sordes de Catalunya), sota el projecte de la Mirada Tàctil de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona.

Amb l’objectiu de facilitar la usabilitat d’aquests punts per part dels usuaris amb necessitats comunicatives específiques, s’han instal·lat etiquetes en braille i codis QR vinculats als vídeos accessibles del canal de La Mirada Tàctil a la plataforma You Tube. Els vídeos incorporen intèrprets en llengua de signes, per la comunitat sorda signants, i subtítols, per a la comunitat sorda oralista.

Aquesta acció s’ha dut a terme en els 17 punts d’interès turístic distribuïts pel municipi amb informació relativa al paisatge i la paleontologia del territori osonenc. Alguns dels indrets del patrimoni cultural i natural del terme són el pont penjat, l'itinerari del Passeig de la Riera i l’itinerari del salt de Sallent, Ca l’Apotecari i Can Sallent, el fossar, la Plaça dels Cavallers, el castell medieval o el molí d’en Marandes.


La mirada tàctil

Es tracta d’un programa d’accessibilitat cultural de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, que té com objectiu fer dels museus, espais d’inclusió.

Des de l'any 2007, l'Oficina de Patrimoni Cultural, desenvolupa diferents accions que apropen els museus i el seu patrimoni a tota la societat. La Mirada Tàctil es centra en el desplegament d'equipaments museogràfics, de presentació tàctil del fons i continguts del museu, com element d'inclusió per assegurar l'accessibilitat cultural a tots els visitants.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top