El ple aprova un conjunt de millores per a Vacarisses

La principal proposta d’Alcaldia del ple d’ahir de l’Ajuntament de Vacarisses va ser l’aprovació inicial de canvi de finançament amb el romanent líquid de tresoreria. L’objectiu és «realitzar despeses de caràcter específic i determinat per a les quals no existeixen o són insuficients els crèdits del vigent pressupost i que no poden demorar-se fins l’exercici següent, atès que podrien perjudicar-se els serveis i activitats que presta l’Ajuntament».

Entre altres millores, la modificació de crèdit servirà per construir un pàrquing municipal, introduir una zona d’ombra al C/ Rossinyol, buidar els pous morts, posar en marxa el pou de Torreblanca II i adquirir material per a la futura aula de formació per a persones adultes. També s’actuarà a les urbanitzacions: es redactarà el projecte de la Farinera i el Fresno i es formigonaran les pistes poliesportives de Can Serra i l’Eixample. El llistat de millores inclou també obres al Casal de la Gent Gran i el Punt de Vol, així com actuacions que pretenen augmentar l’estalvi energètic, com la instal·lació d’enllumenat LED a Torreblanca i l’Eixample, l’adequació de l’estat dels sistemes de reg, un sistema de protecció solar per a les escoles bressol i un punt de càrrega de vehicles elèctrics. El pressupost total per a aquestes i altres millores és de 475.537 euros, tot i que l’alcalde del municipi, Antoni Masana, va avançar que estan pendents 150.000 euros procedents de les Meses de Concertació de la Diputació de Barcelona.

Aquesta va ser l’única proposta de la sessió d’ahir que no va aconseguir suport unànime. I és que UIPV va abstenir-se en la votació. El regidor Salvador Boada va justificar el posicionament de la seva formació: “El pàrquing s’hauria d’haver fet abans de l’illa de vianants, trobem a faltar una partida per a manteniment de carrers i també s’hauria d’haver sigut més generós amb algunes urbanitzacions”.

 
Servei de menjador escolar

Al ple de febrer, es va aprovar l’expedient de contractació per gestionar el servei de menjador escolar del centres docents públics de Vacarisses. Un cop avaluada la documentació de les cinc empreses presentades, es va proposar adjudicar el contracte a l’oferta econòmica més avantatjosa, la de Futur Just Empresa d’Inserció, la mateixa que s’encarregava fins ara del servei, amb un altre nom. D’una banda, s’oferiran preus més favorables, el cobrament de rebuts es farà a mes vençut i s’utilitzaran aigua mineral embotellada diàriament i productes amb certificació ecològica un cop per setmana, com a mínim. A més, el servei introduirà un seguit de millores: aportació d’una xocolatada anual a cada centre; a les escoles de primària Font de l’Orpina i Pau Casals, s’oferirà una peça de fruita de temporada per esmorzar, un cop per setmana, als infants fixos del menjador escolar, i en els mateixos casos i centres, es descomptarà un 3% al preu del menú pel 2n, 3r o 4rt germà/na.

 
Subvencions per a llibres i material informàtic

El ple d’ahir també va aprovar les bases específiques que regulen l’atorgament de subvencions de l’Ajuntament de Vacarisses per adquirir llibres de text i material didàctic complementari i informàtic per al curs escolar 2018-2019. Els ajuts, amb una dotació pressupostària de 38.000 euros, es concediran en règim de concurrència competitiva. La novetat rau en el concepte de renda per càpita familiar, no tant vinculat a la llar com fins ara sinó a qui exerceix de tutor/a de l’infant, amb l’objectiu d’adaptar-se a la realitat social actual.
 
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top