El Ple de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat aprova amb un consens ampli l'Agenda Urbana i l'Agenda Digital

L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ha finalitzat el procés d'elaboració de dos instruments estratègics centrals a la construcció de la ciutat del futur: l'Agenda Urbana Local i l'Agenda Digital. Totes dues agendes estan connectades entre si, alineades amb els objectius de desenvolupament sostenible que promou l'Agenda 2030 i tenen la mirada posada en la transformació urbana que es donarà a causa del soterrament de les vies del tren, que històricament han fracturat la ciutat.

Sant Feliu de Llobregat va ser seleccionada com a projecte pilot de l'Agenda Urbana Espanyola per al desenvolupament del Pla d'Acció Local, que s'ha elaborat de forma participativa amb els agents del territori i els equips tècnics municipals. Aquest Pla té com a finalitat donar resposta als reptes que afronta la ciutat del futur, establint les principals línies estratègiques i d'acció en matèria de planificació urbana fins al 2030, amb una mirada global, holística i integrada, tenint en compte les múltiples dimensions de la sostenibilitat, alhora que estableix els mecanismes de governança multinivell de forma concertada amb els agents i la ciutadania del territori.

El Pla d'acció s'estructura en 6 horitzons estratègics, 40 fites i 19 projectes transformadors. Aquests horitzons i projectes contemplen dimensions com ara la transformació urbana fruit del soterrament de les vies del tren, a través del projecte Rambla Major, la protecció del patrimoni natural, la connexió muntanya-riu, el foment de la producció agrícola de proximitat, la rehabilitació d'edificis i equipaments públics, la mitigació del canvi climàtic, el foment de noves formes de gestió dels recursos naturals i la producció energètica, la promoció de la mobilitat sostenible, així com mesures relacionades amb les cures com a element transformador, l'accés a una educació igualitària i de qualitat i la garantia del dret a l’habitatge. També pretén donar resposta a qüestions com ara la vertebració d'una economia pròspera, innovadora, digital, social i solidària, la garantia de la qualitat en l'atenció a la ciutadania, posant la tecnologia al servei a les persones i potenciant l'autonomia en matèria de digitalització. Finalment, també s'hi incorporen projectes relacionats amb la consolidació de noves formes de governança; més participatives, col·laboratives, transparents i innovadores.

Per part seva, l'Agenda Digital estableix un marc de referència amb horitzó 2030 per al desenvolupament d'un municipi digital, sostenible i resilient; amb un territori connectat; una ciutadania digitalment apoderada i connectada; una economia digital en creixement; i una Administració digital, oberta, intel·ligent, inclusiva, social i col·laborativa que promou aquest ecosistema. S'estructura en 5 eixos estratègics: Administració digital, per avançar en la transformació digital i la modernització integral de l'Ajuntament; Infraestructures Digitals per garantir la connectivitat digital i dotar tot el territori de cobertura de xarxes de nova generació, facilitant el desenvolupament de noves tecnologies com la 5G, la IoT, blockchain i IA.; Societat Digital vol afavorir l'apoderament digital de la ciutadania per tal de construir una societat digital més justa, cohesionada, inclusiva i participativa; Economia Digital, per promoure la transformació digital i l'avantatge competitiu sostenible de les empreses del municipi i l'apoderament digital de les treballadores i els treballadors; Territori Digital i Sostenible on juguen un paper central les tecnologies digitals per a la consecució dels objectius de resiliència, transició digital, i prevenció i reducció dels impactes del canvi climàtic i altres riscos. 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top