El Ple de Manresa aprova un pressupost per al 2023 de 110 milions d’euros

El Ple de l’Ajuntament de Manresa ha aprovat la proposta de pressupost per al 2023, que ascendeix a 109.961.242 euros, més de 9 milions més que aquest 2022, la qual cosa representa un 8,9% d’increment. Es tracta del pressupost més alt de la història de l’Ajuntament de Manresa. Ha estat aprovat per 16 vots a favor —ERC i JxM— i 8 vots en contra, efectuats pels grups del PSC i Fem Manresa i el regidor no adscrit Miguel Cerezo Ballesteros. El regidor de C's ha excusat la seva assistència al Ple per malaltia.

Tal com ja es va explicar en la presentació de la proposta, feta el passat 23 de novembre, l’increment previst d’ingressos prové principalment de les transferències, especialment per l’efecte dels fons Next Generation, que sumen més de 5,5 milions d’euros. Igualment, és previst rebre de l’Estat 16,4 milions d’euros (més de 800.000 més que en l’exercici anterior), mentre que de la Generalitat de Catalunya es rebran 776.000 euros més en Drets Socials i 523.000 més en Ocupació. Igualment, la revisió de les ordenances fiscals aprovada pel ple municipal d’octubre permetrà ingressar més d’un milió més en impostos i taxes.

Pel que fa a les despeses, l’augment previst per llei del 2,5% en el salari del personal de l’Ajuntament farà incrementar les despeses de personal en 1,4 milions d’euros, mentre que s’ha consignat també un milió d’euros més per fer front a l’increment del cost dels subministraments energètics. Un dels augments més importants en la despesa ve motivat pel canvi de model en la recollida de residus, al qual es destinaran 1,7 milions d’euros més que l’any anterior. També tenen augments importants les despeses en ocupació i serveis socials, de 377.000 i 451.000 euros, aproximadament.

Pel que fa a les inversions, és previst que assoleixin la xifra de 14,3 milions d’euros. Destaca la darrera fase de construcció del Museu del Barroc (1,7 milions d’euros) i el Pla de Millora de l’Espai Públic, al qual es destina un milió d’euros per setè any consecutiu, que es dedica a la millora de calçades, voreres, parcs infantils i camins. També el pla de xoc per a l’estalvi energètic, amb 500.000 euros per al canvi de l’enllumenat de tot el Centre Històric, que passarà a led. També destaquen partides com els 250.000 per al Parc Vila-Closes, per tal d’executar el projecte, elaborat de forma conjunta amb el veïnat, per fer millores a paviments, vegetació, enllumenat i retirada d’estructures metàl·liques; i també 160.000 euros per al pla de millora dels centres educatius. Més informació sobre la proposta de Pressupost 2023 en aquest document.

A banda del pressupost, el ple extraordinari d’aquest divendres ha contingut dos punts més. El primer, per informar de l’Informe d’Intervenció vinculat a la mateixa proposta de pressupost per al 2023. I en el segon s’ha votat la proposta de plantilla de personal al servei de l’Ajuntament per a l’any vinent, que inclou la creació de set places de Policia Local. S’ha aprovat amb els vots a favor d’ERC i JxM i l’abstenció de PSC, Fem Manresa i el regidor no adscrit Miguel Cerezo Ballesteros.

 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top