El ple de Sant Vincenç dels Horts aprova una modificació del Pla General Metropolità per transformar Can Reverter en una residència per a gent gran i centre de dia

El Ple ordinari de març va aprovar inicialment una modificació del Pla General Metropolità (PGM), amb l’objectiu de transformar la masia de Can Reverter en una residència per a la gent gran, del grup Sophos. Aquest canvi es va aprovar amb els vots a favor de les formacions de govern (JUNTS i SVH SI PUEDE) i del representant del PDeCAT, mentre que es van abstenir PSC, Cs, ICV-EUiA, el regidor no adscrit i la regidora no adscrita. 

Segons es va informar al Ple del 21 de març, el canvi permetrà a la residència Sophos, ubicada actualment al carrer de Santander, doblar el nombre de places, passant de 50 a 100. La meitat d’aquestes places seran públiques. A més, també es crearà un parc públic d’uns 1.000 metres quadrats. L’alcaldessa, Maite Aymerich, va destacar que aquesta operació “significa per Sant Vicenç dels Horts passar de tenir poques places de residència de gent gran a tenir 140 més del que tenim actualment”. Cal recordar que, a més de la futura residència Sophos, també està en tràmits de creació la residència de la gent gran a l’entorn del Molí dels Frares, que disposarà de 102 places: 82 places residencials (66 concertades i 16 provades) i 20 places de centre de dia (totes concertades). “D’altra banda, és una manera de protegir el patrimoni local sense inversió pública”, va afegir Aymerich, qui va recordar que Can Reverter és Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). 

Des de l’oposició, es va criticar la falta de temps per poder analitzar aquesta modificació del PGM. “No ens desagrada la possibilitat de fer aquesta operació, però ens hauria agradat tenir aquesta explicació prèvia. També ens ha sobtat una mica la rapidesa de l’operació. Hem vist que el dia 7 de març entra una instància i 14 dies després ja ho estem portant al Ple”, va senyalar Miguel Comino (PSC). En la mateixa línia, Jordi Gil (ICV-EUiA) es va queixar que la informació arribés “tardíssim” per poder estudiar “una modificació de 4.500 metres quadrats, que no és poca cosa”. I va afegir: “Seguim sense veure l’interès general en aquesta modificació, perquè es fa perquè una empresa privada pugui treure un profit econòmic”. El portaveu d’ICV-EUiA assegurava que a Sant Vicenç dels Horts “no anem sobrats” d’espais públics ni serveis, tot afirmant que s’ha “perdut una oportunitat” amb Can Reverter. 

Des de Cs, Carlos Gómez també va demanar “un buen convenio de hechos sobre lo que se quiere aprovar [...] porque si no se deja bien atado todo depende de la buena voluntad”. Igualment, el representant del PDeCAT, Llorenç Perarnau, va demanar un conveni, “perquè no sigui una operació d’especulació sinó que reverteixi en l’interès general”. 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top