El ple municipal aprova les condicions per contractar la renovació total de l'enllumenat públic a VNG

El Ple municipal va aprovar dilluns l'expedient que ha de portar a la contractació d'una empresa perquè realitzi la renovació total de l'enllumenat de la ciutat. El plec de clàusules preveu un preu base per aquesta licitació de 16 milions i mig d'euros, en un contracte de 15 anys de durada.

L'empresa que guanyi el concurs haurà d'adequar les instal·lacions a la normativa actual en un termini no superior a 2 anys, la qual cosa suposarà una renovació pràcticament total de la xarxa actual.

El regidor de Serveis Viaris, Joan Giribet, va explicar que "probablement aquesta renovació és una de les més necessàries en les infraestructures de la ciutat. Millorarà la fiabilitat, aportarà un estalvi energètic i permetrà tenir més seguretat i més eficiència". La nova contractació, a més, inclou també el control de la xarxa de semàfors de la ciutat així com un sistema automàtic d'avís de les avaries.

El regidor no adscrit Francis Álvarez, va votar a favor de la proposta, tot i que va voler destacar que "portem sis anys de retard". Álvarez va demanar "que es faci un càlcul d'aquests sis anys que han passat, l'ajuda al canvi climàtic que es podria haver fet".

Ariadna Llorens, regidora no adscrita, es va abstenir en la votació. Llorens va recordar que la primera proposta de concurs es va fer el maig de 2016. "Dos anys mig després tornem a estar en aquell punt, amb una gestió lenta, una situació precària. Falta rapidesa". La regidora va qualificar el contracte com una "assegurança cara i llarga, que condicionarà molts anys aquest ajuntament".

La regidora no adscrita, Carmen Reina, va mostrar-se a favor de la proposta destacant que "és molt necessari que la nostra ciutat disposi d'un enllumenat en òptimes condicions, per evitar continus episodis d'apagades".

Carlos Remacha, regidor del PP, va mostrar-se a favor del nou contracte, perquè “considerem que els episodis de talls estan l'ordre del dia, amb queixes continues. Esperem que amb aquest contracte s'acabi resolent”.
En nom de Som VNG, la regidora Deborah Zimmerman va posicionar el seu grup en contra del nou contracte perquè el considera una "privatització". Zimmerman va parlar de "falta de voluntat" de l'actual govern per gestionar directament aquest servei, "s'ha descuidat fins al punt de la màxima degradació, potser existia una clara intenció de privatitzar-lo, lamentem que els nous integrants del govern hagin continuat en la mateixa línia".

Jaume Marsé, regidor de la CUP, va posicionar la seva formació en contra del contracte. "Estem d'acord que s'ha de modernitzar l'enllumenat, però creiem que es podria haver fet d'altres maneres, coincidim en què part de la feina la podria seguir fent la brigada municipal". Per Marsé "no hi ha hagut voluntat política que hi hagués un debat profund sobre això" i també va parlar del retard en l'elaboració de la proposta.

Per part del Partit dels Socialistes de Catalunya, Gerard Llobet es va mostrar partidari de la proposta, "és una concessió que és necessària abordar". El regidor va recordar que "des de l'any 2010 no s'ha fet una sola inversió en la reparació de quadres elèctrics" i va qualificar la concessió com a "positiva i necessària per a la ciutat. Si no, no seria possible fer una inversió tan important".

L'obertura del procediment d'adjudicació del contracte de l'enllumenat es va aprovar amb els vots a favor del govern (PdCat I ERC), PSC, PP i els regidors no adscrits Francis Álvarez i Carmen Reina. La CUP i Som VNG van votar-hi en contra i la regidora no adscrita Ariadna Llorens es va abstenir.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top