El Port de Roses rebrà 555.000 euros del pla d'inversions 2019-2022 de Ports de la Generalitat

El gerent de Ports de la Generalitat ha detallat les actuacions públiques que es faran als ports gironins i ha posat en valor el paper de l’Administració portuària amb una forta inversió per donar més recer als ports, impulsar les activitats portuàries, integrar les façanes marítimes, potenciar l’eficiència energètica i mitigar el canvi climàtic.

Concretament, el port de Roses rebrà una inversió de 555.000 euros, adreçats al reforç del dic de recer amb l’adequació de l’escullera i la urbanització del vial del dic, que permetran potenciar la mobilitat dels vianants amb un nou itinerari públic. Així mateix, es recuperarà el calat de la zona del moll de ribera amb una neteja del fons marí per millorar l’operativitat dels vaixells. En matèria d’integració port-ciutat, s’adequarà l’eix central com a element vertebrador del port i la urbanització de l’espai. També es preveu fer un cobert de caixes per donar suport al sector pesquer com a inversió publicoprivada.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, i el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, acompanyats del director territorial de Serveis de Territori i  Sostenibilitat, Pere Saló, han presentat el Pla d’inversions 2019-2022 de Ports de la Generalitat a la Zona Portuària Nord, que suposarà una inversió pública d’11 milions d’euros a distribuir en vuit ports gironins al llarg de quatre anys.  
Als vuit ports gironins es preveu també renovar els equipaments d’aspiració i tractament d’aigües residuals i de sentines, per posar equipaments tecnològicament més adaptats a les necessitats actuals per millorar la gestió. A més, es renovaran els elements d’emergència com ara escales de seguretat al moll i la seva senyalització. Així mateix, s’instal·laran mòduls  d’emmagatzematge per a barreres anticontaminació i altres elements per usar en cas d’emergència, això com la millora de  la senyalització de la xarxa d’hidrants.
 
Les canonades de serveis d’aigua i electricitat es canviaran al Port de la Selva, Roses, l’Escala i Palamós. Al mateix temps, s’implantaran sistemes de telegestió en el consum d’aigua i electricitat per estalviar recursos energètics.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top