El Port de Tarragona està impulsant accions de millora per tal d'esdevenir un projecte d''smart port' que col·labori amb el d' 'smart city'. El director de desenvolupament corporatiu del Port, Joan Basora, ha explicat que la instal·lació "treballa perquè el seu creixement no esdevingui una amenaça per a l'entorn" i ha assenyalat que els esforços s'estan centrant en "projecte el modal 'smart city-smart port' ". En el marc del Consell Anual de Rete que s'ha celebrat aquest divendres al Tinglado 1 del Port de Tarragona, Basora ha advocat per "tenir en compte l'impacte social i econòmic del Port i a partir d'aquí treballar per al seu desenvolupament sostenible".
En el Consell Anual de RETE-Associació per a la col•laboració entre ports i ciutats, el president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha posat de manifest la voluntat del Port de treballar en el model d''smart port', i l'ànim del consistori de col·laborar en el projecte d''smart city'. "Hi ha un futur comú que construïm sobre la base d'un bon diàleg entre Port i ciutat i la voluntat de cooperació", ha afirmat.
De la seva banda, el president de RETE, Emilio Brogueira, ha destacat l'exemple d'integració port-ciutat que representa el Port de Tarragona i ha posat de relleu la voluntat de treballar "noves idees i progressar amb bones pràctiques port-ciutat".
Javier Villamayor, tinent d'alcalde de treball, activació econòmica i noves tecnologies de l'Ajuntament de Tarragona, ha qualificat d' "Excel·lents" les relacions institucionals entre el Port i la ciutat i ha definit el projecte d''smart city' com "una renovació i millora dels serveis públics locals i anar de la mà de la tecnologia per a aquests serveis".
El seminari sobre 'smart cities-smart ports' i les relacions port-ciutat també ha servit per debatre sobre els models d'integració port-ciutat i com aplicar a la pràctica els conceptes d''smart' o la sostenibilitat.
Font: ACN