El pressupost municipal de Mataró 2023 es modifica en 9,6 milions d’euros que es destinaran a prioritats i noves inversions

La modificació del pressupost municipal de 2023, que ha estat aprovada pel Ple municipal, és d’un import de 9,6 milions d’euros que es distribueixen en projectes d’inversió (2,6 milions que es financen amb romanents d’inversió); noves necessitats pressupostàries (3,6 milions que es financen pel romanent de tresoreria); i 3,3 milions d’euros que corresponen a traspassos entre partides.

Pel que fa a les noves necessitats de despesa d’inversió destaca una partida de 250.000 mil euros per a l’habilitació de l’aparcament en el Mas Miralles; 180.000 euros per a la construcció de zones recreatives per a gossos o 164.382,95 per complimentar el pressupost per a la licitació de les obres del projecte de reforma i rehabilitació de l’edifici de la plaça d’Espanya. Respecte a les noves necessitats de despeses corrents destaquen més de 300.000 euros que es destinaran a la gestió de residus, 243.000 per al Mataró Bus o 100.000 per al lloguer de pistes poliesportives mentre es realitzen les obres del poliesportiu Eusebi Millán.  Els projectes aprovats per la ciutadania en els pressupostos participatius i la construcció d’habitatges dotacionals entre els carrers Muntanya i Transversal, al barri de Cirera, es finançaran amb els traspassos entre partides.

En la modificació dels pressupost municipal per aquest any també s’inclou la reducció en un milió d’euros de l’endeutament net previst per aquest any.

En el ple municipal també s’ha donat compte de la liquidació del pressupost de l’exercici 2022 que destaca per haver tancat totes les ràtios en positiu. El resultat pressupostari és de 10.622.908,27 euros amb un romanent de tresoreria a 31 de desembre del 2022 de pràcticament 8 milions d’euros (7.992.354,91 euros) dels quals es destinen 2,2 a milions a finançar inversions ja previstes i la resta es distribueixen per cobrir noves necessitats del pressupost i per al fons de solvència. Pel que fa a l’endeutament del Grup Ajuntament la ràtio és del 54,51% , seguint la política municipal de reducció d’aquest. Al 2021 la ràtio d’endeutament registrada va ser superior al 60%.

 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top