El projecte 8 Habitatges de promoció pública a Salvador Espriu 39 de l'IBAVI, guanyador del Premi Mapei 2022

La sisena edició del Premi Mapei a l'Aquitectura Sostenible, concurs nacional referent de l'arquitectura, i adreçat als professionals que impulsen projectes sostenibles que combinin una alta qualitat arquitectònica amb un mínim impacte al medi ambient; reivindica mitjançant la concessió dels premis d'aquesta edició, la importància vital d'avançar cap a l'economia circular.


PRIMER PREMI: 8 Habitatges de promoció pública a Salvador Espriu 39 - IBAVI

Proposa un llenguatge propi per expressar la sostenibilitat a través de l'ús de la pedra de marès com a absoluta protagonista. L'edifici és un elogi a allò vernacle, a allò local i a l'austeritat en els acabats. Els materials atorguen una alta qualitat a l'ambient interior que convida a viure a l'edifici. La resposta urbana aconsegueix una integració amb l'entorn excel·lent.
SEGON PREMI: Centre de vida comunitària Porta Trinitat - hazarquitectura

El sistema constructiu respon a les necessitats tant des del punt de vista material (fusta, acer) com des del programa i ús (patis, gelosies de façana). L'ús dels patis com a captadors solars i de ventilació davant d'unes façanes que es protegeixen de l'exterior conforma una estratègia que mostra una comprensió de l'entorn tant geogràfica com climàtica. La contenció volumètrica contrasta amb la bellesa i la intensitat de les façanes.
TERCER PREMI: La Balma, habitatge cooperatiu - Lacol.SCCL + La Boqueria.SCCL

El model construït proposat, acompanya el model de vida que albergarà. La flexibilitat de les plantes en facilita l'adaptació a diferents necessitats canviants amb el temps. Es defensen molt bé les solucions dels espais proposats davant de la superfície disponible. Es valora positivament la resolució constructiva i la cura de les solucions dels detalls. 
ACCÈSIT A L'ECONOMIA CIRCULAR:CAP Riells i Viabrea - COMAS PONT ARQUITECTES SLP


L'edifici ha obtingut molt bon reconeixement a totes les àrees avaluades d'economia circular.

És una geometria compacta que, en una sola planta resol tot el programa reduint al màxim els espais dedicats a circulació. Es permet dins aquesta compacitat el sorgiment de patis que permeten l'entrada de llum i el contacte visual amb l'exterior. L'estructura perimetral, el paviment continu i les particions interiors en cartró guix permet gran versatilitat en futures distribucions. L'elecció de materials, entre aquells amb DAP que mostren menors impactes ambientals, permet obtenir una empremta de carboni baixa. Els materials emprats demanen baix o nul manteniment, el sistema constructiu redueix els residus a l'obra i permet, a partir de la solera fer l'edifici completament desmuntable facilitant la reutilització i reciclatge dels seus components. Durant l'obra s'ha arribat a acords amb els productors de materials perquè gestionin ells els sobrants dels seus productes garan 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top