El projecte Gàvius presenta els prototips per a una tramitació més fàcil i ràpida dels ajuts socials

Gàvius és un projecte europeu subvencionat per la línia Urban Innovative Actions (UIA) que sorgeix a partir de la voluntat d'aconseguir una administració pública proactiva, propera a la ciutadania i que ofereixi els seus serveis de manera fàcil i comprensible.

Gràcies a Gàvius, a partir d'un assistent intel·ligent virtual, l'administració local facilitarà informació als ciutadans i ciutadanes de les ajudes socials que poden ser del vostre interès i que tenen al vostre abast, fent un ús innovador de les dades i amb plena protecció de la seva privadesa.

Després de tres anys i mig de treball, els 8 socis estratègics de Gàvius (Ajuntament de Gavà, Ajuntament de Mataró, Consorci AOC, UPC, CIMNE, Inetum, EY i XNET) han presentat els principals resultats del projecte a la Unió de Cooperadors de Gavà. S'han complert així els terminis establerts en el procés de desenvolupament d'un projecte complex, no només pel desenvolupament tècnic i col·laboratiu, sinó pels requisits legals establerts per garantir la privadesa de les persones usuàries.

El contingut central de l'acte ha consistit a fer un repàs del treball realitzat, ple de reptes innovadors, associats als aspectes legals, tecnològics i ètics del projecte, però especialment s'ha centrat en la presentació dels tres aplicatius pilots dissenyats en el marc del projecte.

Gàvius és una eina pensada perquè la ciutadania conegui els ajuts socials municipals que té al seu abast, però també està adreçada als treballadors municipals i als gestors dels ajuntaments. Cadascú disposarà del seu espai a Gàvius, en el cas dels ciutadans per conèixer tota la informació disponible sobre les ajudes i tramitar-la, en el cas dels treballadors per poder oferir un servei ràpid i eficient a la ciutadania, i en el cas de els gestors els ajudaran a prendre decisions a partir de la bona interpretació de les dades.

Per a l'alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, “Gàvius ens permetrà ajudar-ne més imillor. Per això hem bolcat molts esforços per fer una eina intuïtiva i fàcil d'utilitzar per part de la ciutadania. Ens hem posat a la pell de les persones que la faran servir, una empatia necessària en tots els treballs de desenvolupament tecnològic”.

Badia ha afegit que els reptes són molts i s'ha treballat amb una sensibilitat màxima amb la voluntat d'apropar aquesta tecnologia als veïns i veïnes de Gavà i Mataró, ciutats que hem liderat aquest projecte, i ser un exemple de gestió social per a altres municipis”.

A la presentació de l'assistent virtual s'ha destacat, d'una banda, el seu vessant innovador, ja que és un projecte pioner a l'administració local. I de l'altra, s'ha posat en relleu la importància de la participació ciutadana. Tant a les sessions de cocreació de l'eina, com a les proves pilot, la ciutadania ha ajudat a dissenyar l'assistent a mida de les seves necessitats i preferències. També s'ha volgut destacar el component ètic en què s'ha treballat per ser totalment respectuosos amb les dades i la privadesa de les persones.

A l'acte hi ha assistit com a ciutat europea convidada Växjo (Suècia), que ha presentat el seu projecte DIACCESS. Aquest projecte forma part de la mateixa convocatòria de la UIA que Gàvius i se centra en l'acceleració digital per a ciutats mitjanes sostenibles.

El projecte Gàvius finalitza amb la presentació d’aquests 3 pilots. Durant el 2023 continuarà amb la seva implantació definitiva als ajuntaments socis, amb la millora dels aplicatius i amb la transferència del model cap a altres administracions interessades.

Podeu veure l'enregistrament de l'acte en aquest enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=MRQmekUIDx0

 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top