El projecte transfronterer NATTUR s'ha presentat a Berga, en una jornada de treball amb les diferents entitats de l'Ariège, Girona i el Berguedà

S’ha llançat el projecte NATTUR al Berguedà, un projecte de cooperació transfronterera entre els agents del Berguedà, Girona i l’Arièja per tal  impulsar el desenvolupament del turisme sostenible, en el marc del  programa Interreg-POCTEFA 2014-2020 amb el finançament del fons europeu FEDER.

 Aquest projecte té com objectiu la promoció y desenvolupament de les activitats en el medi natural, tenint en compte l’economia i el desenvolupament sostenible en l’espai fronterer Espanya-França-Andorra.

  
PRESSUPOST


El pressupost del projecte NATTUR és de 1.786.259,23 euros, cofinançats al 65 % pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). 

L’objectiu del POCTEFA es enfortir la integració econòmica i social de l’espai frontera Espanya-França-Andorra i la seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfronterers a través d’estratègies conjuntes que afavoreixin el desenvolupament sostenible del territori.

El pressupost del NATTUR pels tres anys del projecte (2018-2020) es divideix de la següent manera en relació als socis:

 - Consell Departamental de l’Arièja: 564.300,00 euros
- Agencia de Desenvolupament Turístic Arièja-Pirineus: 276.000,00 euros
- Universitat de Toulouse- Isthia: 194.380,00 euros
- Universitat de Girona: 172.829, 23 euros
- Agència de Desenvolupament del Berguedà: 578.750,00  euros

 
ACTUACIONS AL BERGUEDÀ


NATTUR es conforma en 6 blocs d’accions. En el cas concret del Berguedà, el pressupost global és de 578.000 euros que es divideix en els següents capítols:

          1- Gestió del projecte: 42.000 euros 
          2- Activitats de comunicació: 52.000 euros
          3- Valoritzar i experimentar models d’observació territorial de les activitats en el medi natural: 29.000 euros
          4- Acompanyament del desenvolupament de les empreses turístiques: 87.000 euros
          5- Desenvolupament d’oferta turística sostenible en la pràctica d’activitats en el medi natural: 197.000 euros
          6- Reforçar la competitivitat dels productes turístics transfronterers (Camí dels Bons Homes, Camí de l’últim Càtar i Sentier Cathare): 157.000 euros
 
Les accions previstes en aquests blocs tenen com objectiu :

- Millora en sostenibilitat i suport a les empreses turístiques i a les entitats o empreses que organitzen esdeveniments esportius a la natura (certificació Biosphere, marca territorial, etc.)
- Comunicació i promoció de la sostenibilitat per donar visibilitat a les iniciatives que treballen en aquesta línia (creació de vídeos, fulletons, campanyes publicitàries online i offline)
- Millora dels equipaments vinculats a les activitats al medi natural (inversió en la millora d’infraestructures: camins, senyalització, etc.)
- Millora de l’oferta i la promoció de les activitats en el medi natural (creació de nous productes turístics, implementació de sistemes de comptatge i coneixement dels usuaris, etc.)
- Harmonització de la qualitat i la promoció de les rutes i esdeveniments transfronterers  (Camí dels Bons Homes, Camí de l’últim Càtar y Sentier Cathare)

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top