El PRUAB acollirà al setembre un Brunch sobre Digitalització i Explotació de Dades al Sector Públic

Les administracions públiques gestionen moltes dades, que treballen per tenir ben identificades i supervisades, assegurant l’acompliment de les funcions de servei públic que li són pròpies, tot respectant la normativa vigent sobre privacitat, confidencialitat, seguretat, transparència, accés i reutilització de dades. 

Però les administracions també treballen, cada vegada més, per gestionar aquestes dades adequadament i de forma sostenible amb l’objectiu d’afegir-hi valor i transformar-les en actius reals per la ciutadania i per les pròpies corporacions. Els darrers anys les organitzacions públiques ha anat assumint la visió que la informació és un bé d’interès comú, així com un valor estratègic que les situa en una posició de privilegi.

Gestionar aquests recursos d’informació de forma sistemàtica i intel·ligent no és sempre fàcil. Això implica, entre d’altres tasques tècniques, definir procediments d’avaluació i selecció de dades; planificar transferències a repositoris analítics; verificar repositoris segurs; aplicar vocabularis i estàndards controlats, així com llicències d’ús clares. També suposa prendre noves mesures organitzatives, definint protocols generals i específics, així com informar la ciutadania sobre l’existència de fonts i sobre els seus drets d’ús.

Tot i les dificultats esmentades, però, cada vegada existeixen més esforços d’inversió en digitalització i explotació de dades., perquè els beneficis associats als projectes de digitalització són rellevants.

Per això, durant el següent Brunch d'Innovació es presentarà el cas de transferència entre l’Ajuntament de Sant Feliu, el Centre de Visió per Computador (CVC) i el  Centre d’Estudis Demogràfics (CED) relatiu a la recuperació i difusió dels padrons històrics.

Els participants debatran sobre tendències tecnològiques i socials en aquest terreny, adquirint perspectiva i contactes experts per aportar solucions als actuals reptes socials. També compartiran un dinar a peu dret, i obtindran un informe de vigilància tecnològica sobre digitalització de les administracions públiques elaborat a la UAB.


28 de setembre de 2018
13:00h - 15:00h
Sala Polivalent de l'Edifici Eureka Parc de Recerca UAB (Campus de la UAB)

Deixa les teves dades al següent FORMULARI D'INSCRIPCIÓ i se’t confirmarà l'assistència
http://hubb30.cat/inscripcions/digitalitzacio-i-explotacio-de-dades-al-sector-public
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top