El PUOSC deixarà més de 5 milions d'euros al Ripollès

El nou Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya per al període 2020-2024 contempla una aportació de més de 5 milions d’euros per al Ripollès. Permetrà finançar 41 actuacions a gairebé tots els municipis de la comarca així com un projecte del Consell Comarcal del Ripollès.

El Consell Comarcal podrà millorar la gestió ambiental i la protecció de l’entorn de l’abocador clausurat Ripollès-3, amb un finançament de la Generalitat de 250.000 euros. La partida es contempla per l’any 2023 i permetria reduir els lixiviats i, d’aquesta manera, frenar en una part l’augment de la taxa de recollida de residus.

Sant Joan de les Abadesses obtindrà 370.000 euros per finançar la rehabilitació de Sant Antoni, que podria entrar en funcionament ben aviat. Per la seva banda, Campdevànol té tres projecte inclosos dins el PUOSC. Per una banda, la millora de la connectivitat i l’eficiència energètica al centre de la vila; en segon lloc, la reforma de les estructures del servei públic de sanejament als barris de Vista Alegre i el Castell i també vol millorar infraestructures viàries per al desenvolupament del territori.

Pel que fa a la capital de comarca, la proposta que ha acceptat dins el pla és la millora d’infraestructures formatives i de seguretat a la zona d’influència fluvial, per al 2021, amb una subvenció de 250.000 euros.
A Ribes de Freser el projecte de reurbanització del carrer Núria i el pont Massana sobre el riu Freser, així com el reforç de l’estructura del mur del passeig Saida ha estat valora amb una subvenció de 370.000 euros.

A Camprodon, per la seva banda, es vol millorar el carrer València amb l’objectiu de dinamitzar-lo econòmicament, socialment i turísticament. El PUOSC contempla una ajuda de 120.000 euros per a fer-ho.
En els municipis més petits, les inversions previstes serviran, en gran part, per arranjar els nuclis de les poblacions o per sufragar bona part del cost de la remodelació d’equipaments municipals.


Font: Ripollesdigital.cat

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top