El teatre Kursaal estrena temporada amb reformes per millorar l’eficiència energètica i posar al dia el material tècnic

El teatre Kursaal ha aprofitat l’estiu per realitzar les reformes més importants des de la sev a reobertura, ara fa 15 anys. Amb una inversió global de 167.000 euros, les actuacions s’han executat al vestíbul, a la sala gran i a l’escenari, amb l’objectiu de modernitzar l’equipament pel que fa a material tècnic i de donar compliment a les mesures d’eficiència energètica a tot l’edifici. Des de la seva reinauguració, els espais del Kursaal han tingut un ús intensiu, amb el pas de més d’un milió de persones.

La presentació de les millores el teatre, ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia; la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo Obiols; el gerent de Manresana d’Equipaments Escènics, Jordi Basomba Gonzalvo; el cap tècnic del Kursaal, Pere Montoro Cabra; i el coordinador del Galliner, Joan Morros Torné.Les obres més visibles s’han realitzat al vestíbul, on s’han canviat els conductes de climatització i s’han col·locat dos grans cortinatges a l’accés per les escales (tant a la dreta com a l’esquerra) per millorar el sistema de climatització i l’eficiència energètica. També s’han canviat els llums a led, una intervenció que també s’ha començat a fer en altres espais del teatre amb l’objectiu que tota la lluminària segui led a finals de 2023. Al sostre del vestíbul, s’hi han col·locat plaques insonoritzants per tal de millorar l’acústica i s’hi han instal·lat barres i focus d’escena per potenciar l’ambientació teatral a l’espai. També s’han millorat els punts de treball del personal d’atenció al client i s’ha renovat la pintura. Finalment, s’han col·locat tres pantalles per acompanyar la comunicació general i de la programació de teatre. Aquestes intervencions al vestíbul han estat finançades per l’Ajuntament de Manresa, amb una aportació de 55.000 euros.

Pel que fa a la sala gran, s’ha portat a terme la digitalització del so, en què tot el cablejat ha passat a ser digital, i s’ha comprat també una nova taula de so digital, intervencions que milloraran notablement la qualitat del so en la que és la sala principal. També s’ha canviat tot el llum de sala a tecnologia led. El finançament d’aquestes millores ha anat a càrrec dels fons Next Generation, amb 92.000 euros.

A banda, s’han realitzat altres actuacions que han estat finançades amb fons propis de Manresana d’Equipaments Escènics, amb un total de 20.000 euros, com ara el canvi de totes les molles de tancament i seguretat de la portes d’accés a sala gran i petita, així com el canvi de les aixetes de tots els lavabos, el poliment i envernissament de la fusteria exterior de l’edifici o la restauració de la porta de ferro de l’entrada al pati. Al fons de platea de la sala gran s’ha millorat l’espai de treball tècnic, i al fons de l’escenari s’ha obert una porta petita a la porta gran de càrrega i descàrrega per tal de permetre el pas de persones sense la necessitat d’obrir la porta gran, amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica a l’escenari.

Aquest estiu també s’ha comprat una taula de so i elements accessoris per l’espai Plana de l’Om, que des del 2015 també està gestionat per Manresana d’Equipaments Escènics.

Plaques solars el 2023

Les inversions al teatre Kursaal han començat aquest 2022, i continuaran el 2023 amb la instal·lació de plaques solars a la teulada de l’equipament, una obra en la qual ja han començat a treballar des de l’empresa municipal Aigües de Manresa.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top