El treball de la Brigada de Tarragona es podrà seguir en temps real

Abans de l'estiu d'aquest any els ciutadans podran conèixer en temps real, per internet, on s'està realitzant la reparació de la Brigada d'Intervenció Ràpida, BIR, així com les actuacions que estan programades. Així ho explica José Luis Martín, regidor de Transparència i Govern Obert. Martín apunta que es tracta justament d'això, d'un exercici de transparència per a la ciutadania.

Segons apunta Àlex Pallero, administrador d'informàtica i sistemes d'Ematsa i desenvolupador del nou 'microsite', tracta de aconseguir la manera que algunes dades d'ús intern que ja existien es facin públics de manera immediata i intel·ligible per a la ciutadania. El projecte va ser el seu treball de postgrau a la càtedra Smart City a la URV i permetrà, per exemple, saber quan s'obre una incidència i quan es tanca, així com consultar un històric. També constaran altres detalls com la localització, el temps de treball o materials, així com una fotografia de l'abans i el posterior. Tot tenint en compte que la BIR treballa en funció de la urgència de les incidències. A més de permetre als ciutadans realitzar consultes molt detallades per barris, per exemple, l'anàlisi d'aquestes dades també servirà a la BIR per optimitzar el seu propi treball i planificació. «Si es detecta que hi ha moltes actuacions en un mateix carrer, això pot alertar que el que falta és una intervenció més a fons», explica. I també servirà per fer un seguiment més exhaustiu del contracte que té la BIR, agrega Martín. Actualment, quan es detecta una incidència, bé perquè el denuncien els ciutadans, la Guàrdia Urbana o la pròpia BIR, el coordinador responsable l’ introdueix, amb una tauleta o un mòbil a la base de dades. Quan el 'microsite' es posa en marxa, aquesta informació també la podran veure els ciutadans. Apunta Martín que d'aquesta forma els ciutadans tindran una informació més real i precisa i posar un exemple: algunes queixes que es reben per mitjà de l'aplicació Epp! o amb trucades al Telèfon Verd tenen a veure amb guals. Pot ser que una incidència d'aquest tipus figura com 'tancada', encara que en realitat la BIR no ha actuat perquè en el cas dels guals la competència és del titular del mateix.
 

Un projecte 'replicable'

Una de les característiques del projecte és que la informació serà en 'dades obertes', és a dir, qui vulgui podrà descarregar els fitxers amb tota la informació. Gràcies a això, altres departaments de l'Ajuntament poden accedir a la informació, igual que estudiants i investigadors, per exemple. Pallero destaca que es tracta d'un projecte 'replicable', és a dir, que en un futur podria servir per fer públiques les dades d'altres departaments de l'Ajuntament. Destaca Martín que amb aquest projecte s'aplicaran els conceptes de Smart City, que és la millora de la qualitat de vida dels ciutadans a través de la tecnologia; el govern obert, que implica i compromet els ciutadans i altres actors interns i externs en el seu propi treball, i la transparència per donar a conèixer la informació relativa als seus àmbits d'actuació.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top