Els argentonins decidiran 500.000 euros del Pressupost municipal via vot on-line

Des d'aquest agost i fins al 30 de setembre totes les persones empadronades a Argentona majors de 16 anys i aquelles amb alguna propietat poden participar a la consulta ciutadana del Pressupost Participatiu, que determinarà el destí de 500.000 euros del proper pressupost municipal.

L’Ajuntament està utilitzat l’eina de participació ciutadana de muneval per dur a terme aquesta consulta ciutadana.

El software de consultes ciutadanes suposa un interessant canal de participació que permet realitzar enquestes als ciutadans i ciutadanes sobre qualsevol assumpte de la vida municipal, obtenint la informació de manera gràfica i rebent valuosos suggeriments de millora.

Segons el regidor de Participació Ciutadana i Transparència, Guillem Saleta, el consistori ha decidit aquest any aprofitar els actes populars del municipi –com la Festa Major- per animar a que la gent voti i per augmentar la participació.


Com funciona

Participar és molt fàcil. Només cal accedir des de qualsevol ordinador, tauleta o telèfon mòbil a l'aplicatiu www.argentona.cat/consulta, posar el número de DNI i un password que cada votant pot sol•licitar via SMS al mòbil o per correu electrònic. Si no es vol votar electrònicament també es pot votar acostant-se a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament d'Argentona o a l'Oficina municipal del Cros on s’ajudarà a votar via internet. El fet de votar electrònicament permet tenir un recompte ràpid. Així, una vegada tancades les votacions ja se sabrà immediatament quines són les propostes guanyadores.
 

Els projectes finalistes

De les 270 propostes inicials presentades s’han escollit 10 projectes finalistes que s’ajusten a la legalitat i que són viables econòmicament. La consulta permet escollir un màxim de tres propostes entre aquest deu projectes finalistes, ordenant-les per ordre de prioritat.

Els 10 projectes finalistes són: nou local del CAU; millora eficiència energètica a les llars més necessitades; recuperació del marge esquerra de la Riera (mobiliari); adequació de l’espai la Font Picant (bancs, lavabo, joc infantil...); millora de la senyalització; circuit esportiu a l’espai públic; xarxa de sanejament a l’Avinguda Mediterrània al veïnat del Cros; millora dels camins escolars segurs; creació d’un punt de recàrrega per vehicles elèctrics i millora de l’accessibilitat de la via pública.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top