Els beneficis de la fusta, la seva climatització i la eficiència energètica a debat en la jornada de BioEconomic

L’ Ajuntament de Sitges i BioEconomic, tenen el plaer de anunciar la XI Jornada BioEconomic® Sitges 2022 "L’edificació en Fusta, construcció sostenible, saludable, eficient i la seva Climatització". L’esdeveniment tindrà lloc el dia 30 de setembre 2022, de 10h a 13h, en el Edifici Miramar de Sitges.

En aquesta jornada es veuran els beneficis de la fusta, la seva climatització i l’eficiència energètica, objectius sobre els que cal actuar en la lluita contra el canvi climàtic. En el sector de la construcció, els edificis son els responsables del 40% del consum de energia a Europa i del 30% de emissions de CO2,  i els principals causants d’aquest fenomen que s’ha convertit en un repte global de la humanitat.

La fusta requereix molta menys energia en el procés de transformació de la matèria primera com a material de construcció que l’acer o el formigó. Per exemple, l’energia que cal per produir una biga de fusta laminada és una sisena part de la que es requereix per fabricar-ne una d’acer d’una resistència comparable.

Una vegada construït el edifici, la fusta contribueix a l’estalvi de energia per les seves qualitats com aïllant tèrmic. Les seves propietats higroscòpiques (la capacitat per regular la humitat relativa i la temperatura de l’entorn crea ambients temperats, tant en els mesos càlids com en els freds. Es considera que una paret de fusta aïlla 15 cops més que un mur de formigó.

Aquestes qualitats fan que la fusta sigui un material especialment indicat per la construcció de cases passives, que segueixen els criteris de l’estàndard Passivhaus, el més exigent del mon en eficiència energètica. Per la construcció d’aquets tipus d’edificis, en que el consum d'energia és entre un 75 i un 90% menor, és necessari, entre d’altres aspectes, aportar un alt nivell d’aïllament en les parets exteriors i cobertes, per a això la fusta es un material idoni. És imprescindible també, comptar amb un sistema de ventilació adequat per a la renovació de l’aire i reduir el risc de problemes de condensació o humitat.


La XI Jornada BioEconomic®

La inauguració i benvinguda anirà a càrrec d’Aurora Carbonell, Alcaldessa de Sitges. La presentació la durà a terme Sebastià Parera, Manager de BioEconomic®     

Seguidament hi haurà una introducció de Francesc Xavier Garcia-Marquès, Tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sitges. El moderador serà Eduard Terrado, Llicenciat en Ciències Geològiques per la Universitat de Barcelona. Col·legiat nº 1.932 en el Colegio Oficial de Geòlegs, Regidor d’Urbanisme i d’Espais Naturals a l’Ajuntament de Sitges.

Es parlarà de:

-Madera Tecnológica®: arquitectura circular, per Josep Carvajal, Enginyer de Projectes VISENDUM® Madera Tecnológica® Europea.
-Construcció industrialitzada amb fusta a Catalunya, per Ignasi Caus, Gerent Tallfusta.
-Construcció sostenible i saludable, el repte del sXXI, Claudi Egea, Enginyer CEO HET PARTNERS.
-Construcció d’edificis en fusta de baix consum energètic i saludables, per Pere Linares, CEO House Habitat Casa Pasiva
-La ventilació sostenible per garantir la qualitat del aire interior, per Rodrigo Sanz, Gestor Model Unifamiliar Catalunya, Balears i Aragó, Siber.
-Climatització invisible per terra radiant en paviments de fusta, per Judith Masip, Enginyera de Formació i Suport Tècnic UPONOR.
-L’ús de la fusta, la seva gestió forestal sostenible i la prevenció dels incendis forestals, per Robert Roch i Sunyé, responsable de Cadena de Custodia del PEFC Catalunya.

La cloenda anirà a càrrec de Xavier Roig Juan, Regidor de Sostenibilitat, Canvi Climàtic i Transició Energètica de l’Ajuntament de Sitges. Per finalitzar, hi haurà un networking  i un càtering a la terrassa de l’Edifici Miramar.

Aquesta jornada està adreçada a Institucions Públiques, Arquitectes, Enginyers, Fusters, Ebenistes, Instal·ladors, Constructors, Empresaris, Promotors, Pimes, Hotels, Cases Rurals, Assessors de Compres i Comunitats de propietaris.

Inscripció gratuïta: www.bioeconomic.cat 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top