Els ciutadans de Barcelona ja poden fer gestions amb l’Ajuntament via aplicació mòbil

L'Ajuntament de Barcelona llança l'aplicació mòbil per a telèfons intel•ligents idBCN, que permet als ciutadans relacionar-se amb l'Administració local i dur a terme gestions que fins ara només es podien fer presencialment o amb certificat digital. L'acció s'emmarca en la capitalitat mundial del mòbil i el projecte de fer de Barcelona una smart city.

De manera pionera a tot el món, des d'ara els barcelonins poden fer gestions amb el padró municipal, la grua o l'impost de vehicles a través del mòbil. És a través d'idBCN, la flamant aplicació mòbil que ja està disponible per a Android i iPhone i que dibuixa un camí que, segons el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha de conduir a substituir tota identificació física pel mòbil.

Progressivament s'incorporaran nous serveis a l'aplicació, i no només municipals. L'Ajuntament ja està treballant amb CatSalut perquè els ciutadans puguin accedir també al servei públic de salut a través de l'aplicació. Fins i tot s'obrirà a entitats privades, com els gimnasos DIR, amb els quals ja hi ha el projecte d'integrar el seu servei d'identificació a idBCN.
 

Una app segura i per a tothom

L'aplicació reuneix tots els requisits de seguretat que marquen els estàndards, tant d'àmbit local com internacional. idBCN funciona amb un PIN de seguretat intransferible que garanteix que, en cas de pèrdua o robatori, no es pugui suplantar la identitat de l'usuari.

A més, idBCN s'ha desenvolupat amb la idea que tot ciutadà sigui capaç d'utilitzar-la i que sigui fàcil i intuïtiva. Per començar a utilitzar-la, només cal baixar-la des de les respectives botigues digitals d'Apple i Android i acreditar-se en una Oficina d'Atenció Ciutadana o bé per internet, al portal de tràmits municipals, sempre que es disposi de certificat digital.

L'aplicació idBCN s'ha presentat a l'Smart City Expo World Congress, el saló de referència en el sector de les smart cities, una posició que Barcelona reforça amb aquesta novetat, així com també la capitalitat mundial del mòbil.


Font: Ajuntament de Barcelona


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top