Els cotxes elèctrics gaudiran de 8.000 euros d'ajuda amb el Pla PIVE

Els incentius d'aquest programa seran compatibles amb la concessió de subvencions per a l'adquisició d'aquest tipus de vehicles.

Els interessats en adquirir un cotxe elèctric podran beneficiar d'un incentiu total de 8.000 euros per automòbil, en ser compatibles les ajudes específiques per a aquest tipus de vehicles amb la subvenció prevista en el nou Pla PIVE. D'aquesta manera, el cotxe elèctric manté la subvenció màxima de 6.000 euros per a particulars i flotes, a la qual se suma l'incentiu de 2.000 euros inclòs en el Pla d'incentius del Vehicle Elèctric (PIVE), en vigor des del passat 1 d'octubre .

En la Resolució que regula les ajudes del Pla PIVE, el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme precisa que els incentius d'aquest programa seran compatibles amb "la concessió directa de subvencions per a l'adquisició de vehicles elèctrics, en el marc del Pla d'Acció 2010 -2012 del Pla Movele ". El Govern ha consignat una partida de deu milions d'euros en els pressupostos generals de l'Estat (PGE) per al 2013 destinada a subvencionar l'adquisició de cotxes elèctrics, de manera que manté l'import destinat a aquestes ajudes el 2012.

Segons dades del Ministeri d'Indústria, als quals va tenir accés Europa Press, fins el 19 de setembre s'havien registrat 3.272 sol·licituds d'ajudes a l'adquisició de cotxes elèctrics per valor de 7.870.000 d'euros. D'altra banda, el passat 1 d'octubre va entrar en vigor el Pla PIVE, dotat amb 75 milions d'euros per subvencionar amb 2.000 euros per operació la compra de cotxes nous. A aquest programa es poden acollir més del 65% dels models que conformen el mercat espanyol.


Font: Europa Press
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top