Els edificis construïts amb estàndard Passivhaus estalvien un 80% en energia

Aquest protocol consisteix en unes determinades solucions constructives, basades en l'aplicació de conceptes passius i combinat amb un alt grau d'aïllament. "Un edifici que posseeix la certificació energètica Passivhaus redueix al voltant del 80% la factura de calefacció i refrigeració respecte a un de convencional, i alhora presenta un alt confort climàtic i acústic". Així ho ha indicat a la Universitat de Navarra Micheel Wassouf, arquitecte d' Energiehaus i soci fundador de la plataforma espanyola de l'estàndard Passivhaus, amb motiu d'un curs que va impartir al Màster en Disseny i Gestió Ambiental d'Edificis (MDGAE).

Segons ha explicat, aquest protocol consisteix en unes determinades solucions constructives, basades en l'aplicació de conceptes passius i combinat amb un alt grau d'aïllament, una alta hermeticitat al pas d'aire, finestres aïllants i ventilació controlada que recupera fins al 90% de l'energia de la ventilació.

"A partir de 1990 es van edificar a Alemanya els primers prototips amb l'estàndard Passivhaus. 20 anys després tenim l'experiència de més de 20.000 construccions en diversos països. Hi ha grans ciutats que l'han integrat en la normativa local, com Frankfurt, Heidelberg o Hannover ", ha apuntat.

Wassouf comentar que a Espanya es va introduir Passivhaus el 2008 i fins ara s'han certificat tres edificis, un habitatge unifamiliar a la vall del Roncal (Navarra), una altra a Andalusia i una tercera al País Basc. Així mateix, altres dos habitatges estan actualment en procés de certificació a Junguitu (Àlaba).

"Les administracions públiques també comencen a interessar-se per ell. A Vitòria s'ha convocat un concurs per a la rehabilitació d'un edifici públic amb aquest estàndard ", va afegir.
 

Contribució a aconseguir energia gairebé zero

Pel que fa al sobrecost que suposa construir amb Passivhaus, l'expert va indicar que només ascendeix al 5-10% més respecte a la realització de l'obra amb altres materials. "Es recupera en pocs anys, a través de l'estalvi en el consum d'energia. A més, assegura un gran confort climàtic per als usuaris. ", Ha expressat.

Finalment, ha recalcat que Passivhaus proporciona solucions passives que, combinades amb l'ús d'energies renovables, permeten complir la directiva del Parlament Europeu per la qual les noves construccions hauran d'arribar a un balanç energètic gairebé nul a partir del 2020.

"Segons la màxima autoritat pública nord-americana en aquest camp, Passivhaus és el protocol més exigent per certificar edificis d'energia gairebé nul•la", va puntualitzar.
 

Font: Ecoticias
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top