Els menjadors escolars de Vacarisses milloraran la qualitat dels menús

El passat Ple ordinari de l’Ajuntament de Vacarisses, celebrat al juliol, va aprovar per unanimitat la proposta del regidor d’Ensenyament, Josep Maria Gibert, d’endegar un nou sistema de gestió del servei dels menjadors escolars als centres d’ensenyament públics de la vila. D’aquesta manera, s’assoleix una demanda de fa anys: prescindir del servei de càtering que s’oferia a l’escola Pau Casals i que comportava força queixes.
 
Davant aquesta mancança, l’equip de govern del consistori va proposar un replantejament a la cooperativa encarregada dels menjadors. Després d’un estudi de viabilitat, amb el vistiplau del Departament d’Ensenyament de la Generalitat i de l’Agència de Salut Pública, es va decidir condicionar una cuina central a l’escola Font de l’Orpina, que abastirà l’escola Pau Casals i les dues escoles bressol municipals. Per exemple, una de les millores serà incorporar-hi un forn d’alt rendiment, que, al seu torn, permetrà introduir plats al vapor, mantenint molt més les qualitats nutricionals i organolèptiques dels aliments i millorant, alhora, la seguretat alimentària.
 
A més, s’igualaran els menús de tots els centres, que gaudiran de la mateixa qualitat. I és que es garanteix una distribució màxima de 15 minuts entre les diferents escoles. Tanmateix, els plats freds es podran elaborar des de l’escola Pau Casals, on s’ha descartat la possibilitat de fer-hi una cuina per l’elevat cost econòmic i per la manca d’espai.
 
Per a Gibert, aquesta és “una oportunitat important per guanyar en qualitat del servei i que els nostres infants mengin en condicions”.
 
La cooperativa encarregada del nou servei és +MÉS Eficiència Social, mentre que l’altra part de la UTE, Frescopp, continuarà com a subministradora dels aliments.
 
Tot plegat s’uneix a les millores ja introduïdes per aquesta UTE fa un any, amb l’objectiu d’oferir una alimentació saludable, basada en la proximitat, els productes ecològics i una dieta rica en proteïna vegetal.
 
Solidaritat amb les famílies més necessitades
Gràcies a l’acord entre +MÉS Eficiència Social i l’Ajuntament de Vacarisses, s’han pogut atorgar 16 beques menjador a infants de les escoles d’Infantil i Primària per al curs 2014-15. Com és habitual, a l’hora d’escollir les famílies beneficiades, s’ha seguit el criteri d’atorgament de beques del Consell Comarcal del Vallès Occidental.
 
D’altra banda, el president de +MÉS Eficiència Social, Joan Costa, va lliurar aliments i una aportació econòmica al Rebost Solidari de Vacarisses, gràcies als col·laboradors que han volgut participar en aquesta iniciativa, com Olis Bargalló, Pedial i El Forn Alavedra. El valor de la donació equival a 450 euros, que inclouen aliments bàsics i diners en metàl•lic perquè les famílies puguin adquirir productes frescos per completar la seva alimentació.
 
A l’acte de lliurament, també hi van assistir la regidora d’Acció Social de l’Ajuntament de Vacarisses, Anna Singla, i el primer tinent d’alcalde, Josep Maria Gibert, que van agrair la labor de +MÉS Eficiència Social i de les empreses proveïdores. A més, Gibert va voler destacar que el contracte de serveis amb la cooperativa, que es va signar l’any passat, “està sent tot un model d’èxit per a les necessitats dels infants de la vila”.
Font: Ajuntament de Vacarisses
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top