Els municipis de menys de 5000 habitants poden demanar ajudes per a inversions de projectes locals d’energia neta

En el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU s’ha establert el Programa DUS 5000.

El Programa DUS 5000 estableix ajuts per a inversions a projectes singulars locals denergia neta en municipis de repte demogràfic. Es defineix com a «municipis de repte demogràfic», als efectes d'aquesta convocatòria, aquells municipis de fins a 5.000 habitants i els municipis no urbans de fins a 20.000 habitants en què totes les entitats singulars de població siguin de fins a 5.000 habitants.

El Programa destinat a administracions públiques i es vertebra en 5 tipologies d’inversió: Millorar l’eficiència energètica d’edificis i infraestructures, desplegament de generació renovable (elèctrica i tèrmica), reducció de la contaminació lumínica i impuls a la mobilitat sostenible.

- Import de la subvenció: 85%, podria arribar al 100% si es considerat “projecte integral”
- Quantia subvencionable: Les inversions han de ser com a mínim de 40.000€ i un màxim de 3.000.000€
- Termini: Fins al 4 de novembre de 2022Transició ecològica, cohesió territorial i lluita contra la despoblació

La transició ecològica, així com la cohesió territorial i la lluita contra la despoblació, són dos dels quatre eixos que orienten les deu polítiques palanca del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Així, de forma transversal al Pla, s'ha articulat un conjunt de 130 mesures per al repte demogràfic orientades a zones rurals ia petits municipis, entre elles, les incloses dins del seu component 2, denominat «Implementació de l'Agenda Urbana espanyola: Pla de rehabilitació d’habitatge i regeneració urbana».


Més informació AQUÍ

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top