Els municipis del Vallès Oriental unificaran els criteris per l'accés als serveis socials

Aquest consell és la principal demanda que han fet els 43 municipis del Vallès Oriental en una enquesta per saber quines son les necessitats de mancomunació dels ajuntaments. El president del consell comarcal, José Orive, ha explicat que amb la unificació de criteris es podrà multiplicar les possibilitats de mancomunar els serveis socials. La comissió política responsable del Programa d'Actuació Comarcal ha quedat constituïda aquest dimecres al vespre. El seu objectiu serà aprovar un pla aquest mes de juliol per donar resposta a les necessitats de mancomunació de serveis entre els ajuntaments de la comarca. Es basaran en el Qüestionari per a la Millora i Promoció del Treball en Xarxa, una enquesta on els diferents municipis van marcar les seves prioritats.

Els municipis van marcar com a prioritat la creació d'un consell supramunicipal de serveis socials. Es tracta d'un òrgan que tindrà com a principal objectiu unificar l'actual disperitat de criteris dels respectius ajuntaments alhora d'atorgar els serveis socials. El president del consell comarcal i de la comissió, José Orive, ha explicat que la finalitat és que els ciutadans tinguin les mateixes oportunitats de disposar d'un servei social visquin en el municipi que visquin.

Segons Orive, actualment hi ha molta diversitat de criteris entre municipis, sobretot en l'atorgament d'algunes beques o en els barems d'accés a l'escola bressol, per posar dos exemples. En aquest sentit, ha dit que hi haurà més facilitats per mancomunar aquests serveis amb una unificació de criteris i de funcionament.
 

Font: ACN
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top