Els municipis que no tinguin Policia Local podran disposar d’un sistema de videovigilància

El Departament d’Interior de la Generalitat facilitarà a partir d’ara la possibilitat de disposar d’un sistema de videovigilància a aquells municipis que no tinguin Policia Local. Després d’un temps estudiant les possibilitats d’aquesta opció, finalment, la Comissió de Controls dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya del Tribunal Superior de Justícia ha donat llum verda a aquesta opció, posant sobre la taula un nou conveni de col•laboració entre els consistoris interessants amb Interior.

El director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta, ha explicat que només hi podran optar les localitats que no tinguin Policia Local. «Si el municipi ja disposa d’aquest tipus de cos, entenem que no necessiten aquesta ajuda», ha apuntat. Pel que fa a les que s’hi presentin, hauran d’acreditar que existeix «una necessitat de seguretat ciutadana». La necessitat restarà a l’espera de la validació de la Comissió, que haurà d’informar sobre la petició que cursi la Direcció General de la Policia.

Amb la signatura d’aquest conveni, seran els consistoris qui adquireixin i instal·lin els dispositius fixos de videovigilància -pagant també la totalitat del seu cost-, mentre que l’emmagatzematge, custòdia i visionat de les imatges correspondrà als Mossos d’Esquadra. La signatura d’aquest document tindrà una vigència de quatre anys, tot i que podrà ser prorrogat.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top