Els organismes públics confien a Talher l’educació ambiental

L'Ajuntament de Barcelona i l'AMB han confiat recentment projectes d'educació ambiental i de sostenibilitat a Talher. L'empresa, fundada al 1979 a Catalunya i especialitzada en serveis mediambientals, s'encarrega de l'Espai Lúdic Ambiental per a Famílies del Parc de la Ciutadella, dels programes “Com funciona Barcelona” i “Fes de casa teva un jardí”, i de l'equipament d'educació ambiental “La Fàbrica del Sol”, tots ells per l'Ajuntament de Barcelona.

Pel que fa a l'AMB, Talher es responsabilitza des del novembre de 2015 del disseny d'una línia d'activitats sobre mobilitat sostenible i qualitat de l'aire. Les actuacions, adreçades al públic escolar, adult i familiar, es duran a terme a diferents punts de l'àrea metropolitana, incloent escoles, un itinerari en bicicleta per l'Hospitalet de Llobregat i un altre itinerari en bus híbrid per Barcelona.

L'objectiu és sensibilitzar la població sobre les problemàtiques ambientals i els seus efectes i educar en un canvi d'hàbits i actituds que ens facin avançar cap a una societat més sostenible. Per aconseguir-ho d'una forma lúdica, Talher fa la conceptualització de la línia d'activitats i el disseny i execució de cadascuna d'elles, així com dels materials de suport: fulletons, jocs de taula, guies educatives... Talher també assumeix la formació de les persones que dinamitzen les activitats.

El programa de l'Ajuntament de Barcelona “Fes de casa teva un jardí”, iniciat al gener de 2016 per Talher, s'adreça al públic general i consisteix en tallers de jardineria i biodiversitat a diferents parcs de Barcelona. Els continguts dels tallers, específics per cada moment de l'any, han sigut desenvolupats per Talher i són de lliure descàrrega a la web del programa.

L'Espai Lúdic Ambiental per a Famílies del Parc de la Ciutadella és un espai gratuït de participació per a famílies amb nens de 0 a 5 anys. Obert tots els matins de la setmana i les tardes dels dies feiners, la ludoteca disposa d'una zona de jocs exterior, amb un petit hort, i una d'interior, amb racó de contes i d'experimentació amb la natura. Talher se n'ocupa des de l'octubre de 2015, dinamitzant-la amb activitats que van variant amb el temps i amb el suport de monitors: vivers d'insectes, jocs amb els sentits, tallers de reciclatge, manteniment de l'hort urbà...


Veterania en educació ambiental

Altres programes de sensibilització sobre el medi ambient de l'Ajuntament de Barcelona tenen una llarga trajectòria amb Talher. L'equipament municipal d'educació ambiental “La Fàbrica del Sol” compleix 6 anys sent gestionat per aquesta empresa. Amb seu a l'edifici modernista del Parc de la Barceloneta, el programa inclou activitats per a adults, familiars i per a grups: agricultura urbana, clavegueram de Barcelona, punts verds, rutes de l'aigua...

Pel que fa a l'àmbit escolar, el programa “Com funciona Barcelona” és també veterà a les mans de Talher, que el gestiona des del 2012. Hi han pogut participar 15.071 alumnes, 241 centres educatius i 688 activitats durant l'any 2015. El programa és impulsat per la Direcció d'Estratègia i Cultura de la Sostenibilitat de l'Àrea d'Ecologia Urbana de l'Ajuntament de Barcelona, i s'adreça exclusivament a escoles.


Valors vers el públic i vers els organismes públics

Talher té el compromís no només d'aportar una proposta pedagògica basada en valors vers la ciutadania: sostenibilitat urbana, participació, sensibilització, adquisició de competències i actituds...

També de traslladar els valors a la seva interacció amb les entitats públiques. La seva política interna s'enfoca a la proximitat, la confiança, l'adaptabilitat a les necessitats del client i a cercar una visió global i transversal del projecte, procurant la col·laboració amb altres projectes.

Al portfoli de serveis ambientals de Talher figuren el disseny i gestió de programes, activitats i campanyes, la gestió d'equipaments, l'elaboració d'informes, memòries i materials de suport, i la formació, entre d'altres.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top