Els projectes guanyadors dels pressupostos participatius de Sant Joan Despí milloraran l'espai públic i la sostenibilitat

Després d'un procés de votació obert a tota la ciutadania, ja coneixem quins seran els projectes ciutadans que finalment s'inclouran als pressupostos municipals fins a 2023. Els projectes més votats als Pressupostos Participatius permetran millores a l'espai públic, com ara parcs infantils o pipicans, i la incorporació de plaques fotovoltaiques en equipaments municipals, entre altres.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí va iniciar aquest any un procés de Pressupostos Participatius animant a la ciutadania a presentar propostes a les quals es destinarien 600.000 euros a càrrec del pressupost municipal.

En els darrers mesos la ciutadania ha pogut votar entre els 16 projectes finalistes dels que finalment se n'executaran vuit, alguns dels quals inclouen iniciatives ja previstes o que s'estan executant per part de l'Ajuntament.

El projecte que més vots ha obtingut ha estat la instal·lació d'estructures que donin ombra als parcs infantils, amb 80 vots. La instal·lació de plaques fotovoltaiques en equipaments; millores a les instal·lacions de Despigat; l'ampliació del parc infantil de les Begudes; la creació d'horts per a persones no jubilades o la millora dels pipicans, han estat altres de les propostes més votades. Completen la llista de projectes guanyadors la millora i plantació d'arbrat a l'avinguda de Barcelona i la construcció d'un circuit de cal·listènia.

La comissió municipal que ha analitzat la viabilitat econòmica i tècnica de les propostes presentades en una primera fase, 30 en total, ha valorat incloure el màxim de projectes tot aglutinant iniciatives similars. D'altra banda, el fet que algunes de les propostes més votades ja estaven previstes al Pla d'Actuació Municipal (PAM) o en altres partides pressupostàries, ha afavorit ampliar el nombre de propostes ciutadanes tot ajustant-se al pressupost destinat, 600.000 euros. 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top