Els serveis socials de Reus van atendre 32.000 persones l'any passat

Un dels augments més significatius, d'un 82%, el registren les ajudes d'emergència per cobrir les necessitats més bàsiques com l'alimentació o les despeses d'habitatge.

Els serveis socials de Reus van atendre un total de 32.058 persones, de les quals 24.348 de manera individual o familiar, amb atenció comunitària o a través de projectes, ha informat el consistori. Les polítiques de promoció social i econòmica concentren el 62,4% de la despesa consolidada des que va començar la crisi econòmica.

Concretament, el nombre d'ajuts que més han incrementat en aquests últims cinc anys de crisi són els referents a les persones i de suport a les necessitats bàsiques, que han passat de 1.020 en el 2008-1.602 l'any 2012, fet que suposa un augment del 57%. En aquest àmbit s'inclouen les ajudes al rebut de l'aigua, a les emergències socials o al menjador social, entre altres.

Un dels augments més significatius són les ajudes d'emergència social, ja que l'any 2008 es van donar 280 i el 2012, 509, fet que suposa un increment del 82%. Aquests ajuts estan destinats a cobrir necessitats bàsiques i urgents d'alimentació, habitatge i subministrament d'aigua i llum, principalment.

La comparativa de les dades de l'any 2008 i del 2012 també posa de manifest l'increment del nombre d'ajudes d'alguns programes integrals destinats als menors i a la família, com les ajudes al menjador escolar. Així, el 2008 es van donar 746 ajudes per aquest concepte i l'any passat, 902, un increment del 21%.

Respecte a les ajudes, també destaca l'increment, durant els últims cinc anys, en la gestió del nombre d'expedients de la renda mínima d'inserció (RMI), gestionats en l'àmbit municipal però amb finançament de la Generalitat. El 2008 es van beneficiar 176 famílies i el 2012, 379 famílies, amb un augment del 115%.

En canvi, la comparativa manifesta que aquests últims cinc anys ha disminuït de manera considerable el nombre de arrelaments socials sol•licitats, molt probablement com a conseqüència també de la crisi econòmica -el 2008 hi va haver 404 sol·licituds i l'any 2012, 125, fet que suposa un 70 % de disminució-.

La regidora de l'Àrea de Benestar Social, Montserrat Vilella, explica que s'ha detectat l'aparició d'una nova pobresa arran de la crisi econòmica: "es tracta de persones que fins ara no havien necessitat mai ajuda i per això els costa apropar-se a els serveis socials. Per això, arribar a aquest sector de la població és un nou repte que hem d'afrontar ".
 

Font: EFE
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top