Els terres atenuants, una seguretat imprescindible per a les colles castelleres de moltes poblacions

Des de que als anys 2008-2009 es va dur a terme un estudi per determinar quin tipus de terra atenuant seria el més adequat per a la pràctica castellera, tenint en compte que havia d’actuar en combinació amb el casc casteller de la mainada, els resultats van determinar que el terra atenuant havia de ser EPDM i cautxú reciclat granular de 2-4 mm, amb un gruix de 6 cm. A més les peces s’havien de poder posar i treure.

La “Coordinadora de Colles Castelleres” va arribar a un acord amb Imeison per oferir a les colles castelleres unes condicions especials pactades. L’empresa valenciana aporta també el seu gra de sorra sensibilitzant, junt amb la “Coordinadora de Colles Castelleres”, que la seguretat és el tot en esports i activitats de risc.

Ja són moltes les colles que utilitzen aquest tipus de terres atenuants. Segons Maria Campos, Directora d’Imeison d’unes 170 colles que hi ha, ells en subministren més de la meitat, entre elles els coneguts “Minyons de Terrassa”, els “Castellers de Vilafranca”, la “Colla Jove Xiquets de Tarragona”, la “Colla Jove Xiquets de Valls” i fins i tot alguna de Balears i França, com els “Castellers del Riberal” de la Catalunya Nord.
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top