Els treballs per completar la recuperació del pantà de can Borrell començaran al mes de març

L’alcaldessa, Mercè Conesa, la presidenta del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, Olga Olivé, i el vicepresident executiu del Consorci del Parc Natural de Collserola, Josep Perpinyà, han signat  un conveni per impulsar la 2a fase dels treballs de recuperació del Pantà de can Borrell. L’acte ha comptat amb la presència del regidor de Turisme, Xavier Escura.

Aquestes actuacions, que està previst que comencin al mes de març, consisteixen en:

1. Construcció d’una plataforma d’estructura metàl·lica i ferm de fusta, amb un banc corregut integrat, per utilitzar-ho com àmbit d’estada, alliberant així els marges del pantà, que són els espais amb més valor ambiental.

2. Actuacions complementaries en senyalística, neteja, tractament final de vegetació als àmbits intermedis entre la passarel•la, el pont i la plataforma.

El pressupost per executar-les és de 48.438,71 euros, que aportaran l’Ajuntament i principalment el Consorci de Turisme del Vallès Occidental a través d’una subvenció del PUOSC. Les obres tenen una durada prevista d’uns dos mesos.

D’altra banda, en el transcurs de l’acte també s’ha informat que en aquests moments la 1a fase d’obres de recuperació del pantà està a punt de finalitzar. Els treballs han consistit en la construcció d’una passarel·la per damunt de la presa i un pont, l’establiment d’un circuit de visita i la neteja de l’àmbit del pantà. Aquestes actuacions, que s’inauguraran el proper 16 de febrer, han tingut un cost de 100.537,74 euros que han aportat a parts iguals l’Ajuntament i el Consorci del Parc Natural de Collserola. 

L’alcaldessa, Mercè Conesa, s’ha mostrat molt satisfeta per aquest acord a tres bandes per recuperar el pantà. “Aquest projecte ens il•lusiona”, ha dit Conesa, “perquè mostra el valor turístic especial de Sant Cugat”. Conesa també ha remarcat que “Sant Cugat és una ciutat afortunada per tenir un entorn natural com Collserola. També som afortunats perquè per part de la ciutadania i per part de l’àmbit polític hem anat alineats per preservar Collserola, especialment els seus espais fronterers. Aquest ha estat un esforç de moltes persones amb visió, voluntat i amb estima vers el nostre entorn natural. Defensant Collserola defensem els nostres valors. Hem de seguir tenint el nostre gran pulmó verd”. 

D’altra banda, la presidenta del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, Olga Olivé, ha celebrat la “suma d’esforços per recuperar el pantà. Això ens permetrà gaudir d’un paratge d’alt valor i garantir l’accés per part de la ciutadania amb les garanties necessàries”. Olivé també ha destacat que “aquesta actuació s’inclou dins del projecte del Consorci de Turisme de definició de la Xarxa de camins turístics del Vallès Occidental”.

Finalment, el vicepresident executiu del Consorci del Parc Natural de Collserola, Josep Perpinyà, ha dit que “el pantà de can Borrell és un indret màgic, de gran valor ecològic. Amb aquesta intervenció podrem facilitar que els ciutadans puguin observar millor la natura”. Perpinyà també ha volgut reconèixer que “Sant Cugat ha demostrat des de fa anys una sensibilitat molt elevada envers el Parc de Collserola, i hi ha posat recursos. Ha tingut molta cura, per exemple, d’ajudar a preservar els espais periurbans”. 


El pantà de can Borrell

És un petit embassament artificial d’aigua situat a prop de la masia de can Borrell. A principis del segle XX, es feia servir per contenir les aigües procedents del torrent de Sant Medir i assegurar el reg dels camps de conreu de la masia, de llarga tradició agrícola i rural.

El pantà té un interès ambiental, paisatgístic, natural i turístic perquè es troba al cor d’una de les zones naturals més ben conservades del Parc de Collserola, al bell mig de l’itinerari de Sant Medir i a menys de 15 minuts de caminada des del Restaurant de Can Borrell.


Font: Ajuntament de Sant Cugat (Foto: Localpress)

 

 
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top