Els usuaris del Bicibox creixen i ja superen els 4.500

L’ús del servei Bicibox creix amb força, segons constata el balanç del primer semestre de 2015.

A juliol de 2015, el servei ja compta amb 4.596 usuaris registrats. Cada mes es registra un increment d’usuaris del 3 al 5% respecte del mes anterior. Tots els municipis participen d’aquesta evolució positiva del nombre d’usuaris.


Pel que fa al nombre de bicicletes estacionades, de gener a juliol de 2015 s’han estacionat 92.566 bicicletes, un 35% més respecte del mateix període de 2014. Aquest 2015, cada mes estacionen als mòduls Bicibox una mitjana de 13.200 bicicletes o el que és el mateix: 3.300 bicicletes cada setmana o 550 cada dia laborable. L’ocupació mitjana dels mòduls aquests darrers mesos se situa entre el 40 i el 50%, quasi 10 punts per sobre de l’ocupació durant els mateixos mesos de 2014.


Segons ha declarat Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB: “s’estan complint els objectius marcats per l’AMB en el sentit d’augmentar l’ús de la bicicleta als municipis metropolitans, especialment en els que envolten Barcelona, on el nombre de desplaçaments en bicicleta no superaven el 0,7% del total. Amb el servei Bicibox, afirma Poveda, el ciutadà té cobertes les necessitats d’aparcament de la seva bicicleta i així n’afavorim la utilització, contribuint entre tots a una mobilitat saludable i a aconseguir un aire més net per a la ciutat metropolitana”.

Per altra banda, el servei Bicibox segueix innovant. Aquest juliol s’ha instal·lat el primer mòdul amb el nou disseny a Cornellà de Llobregat. Un disseny millorat, a partir de l’experiència adquirida des de l’inici del servei al finals del 2011, que s’integra millor en l’espai públic. A més, aquest mes d’agost es procedirà a la instal•lació d’una nova versió del software del sistema Bicibox amb la qual s’espera incrementar la qualitat operativa del servei.
 

El Bicibox és un servei públic d’aparcaments segurs per a bicicletes privades

És la primera xarxa d’aparcaments segurs per a bicicletes pròpies que funciona a Espanya. L’AMB n’és la creadora i la titular del servei. L’empresa MOVEMENT gestiona el servei. Actualment compta amb 136 estacions que hi ha repartides entre 13 municipis (Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, Esplugues, Gavà, L’Hospitalet de Llobregat, El Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans). Això suposa un total de 1.449 places disponibles per als usuaris.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top