Empuriabrava reprèn les obres per posar clavegueres

L'Ajuntament de Castelló preveu que estiguin acabades el maig del 2013 i deixin de funcionar amb fosses sèptiques. Projecta un pla perquè tota la marina residencial tingui voreres i embornals.

L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha reprès les obres per acabar de posar clavegueram a tota la marina d'Empuriabrava. Les feines estan ja a la recta final i segons el calendari programat s'han d'acabar el mes de maig del 2013. La que s'engega ara és la quarta i darrera fase d'una obra que un cop finalitzada permetrà eliminar les fosses sèptiques d'Empuriabrava. En global, aquesta obra ha costat més de 14 milions d'euros. S'ha fet en diverses fases, i ara només queda un 20% de les obres per fer.

En les fases anteriors, els veïns ja s'han anat connectant a la xarxa.

Les obres s'havien aturat durant l'estiu i s'acaben de reprendre. Segons ha informat l'Ajuntament, en aquests moments s'estan obrint les rases i fent les connexions. Pel que fa l'estació de bombeig, cal dir que ja està acabada, només hi falta la instal·lació de les bombes.

L'alcalde de Castelló, Xavi Sanllehí, recorda que aquesta gran inversió s'ha hagut de fer per l'herència d'una urbanització feta sense cap planificació abans de la democràcia. I destaca que un cop acabada aquesta inversió, que es va projectar el 1998, Empuriabrava deixarà enrere les fosses sèptiques definitivament, després de quaranta anys.

A banda d'instal·lar el clavegueram, també s'ha aprofitat per posar un enllumenat amb condicions, s'han soterrat les línies i s'han asfaltat els carrers. En principi, Telefónica també havia de soterrar els cables, però segons diu l'alcalde, l'empresa de telefonia no ha seguit el ritme de l'obra i hi ha molts trams per fer.


Una marina feta sense voreres

L'alcalde de Castelló d'Empúries, Xavi Sanllehí, ha avançat que un cop acabin les obres del clavegueram, l'Ajuntament prepararà un projecte perquè tot Empuriabrava tingui voreres i embornals. Quan es va construir la marina no es va preveure cap servei, tot i que inicialment s'havia de fer juntament amb la instal·lació de clavegueram es va decidir ajornar-ho per l'import econòmic que suposava tant al consistori com també a les famílies, amb les contribucions especials. Sanllehí adverteix que aquesta no és una inversió que es pugui realitzar aquest mandat, però que l'objectiu és tenir el projecte fet.

L'alcalde de Castelló també ha explicat que les obres –quan es puguin afrontar – es dividiran en fases, com ja s'ha fet amb les clavegueres, i que la idea és prioritzar els carrers principals. Actualment només els grans vials d'Empuriabrava tenen voreres, i la resta de carrers de la marina, que es va construir fa més de 40 anys, no en tenen.
 

Font: El Punt Avui

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top