En marxa les obres de remodelació del carrer Major de Sant Joan Despí

Les obres de reforma integral del carrer Major, al barri Centre, ja estan en marxa. Els primers treballs se centren al tram del carrer Major entre els carrers de Jacint Verdaguer i de Baltasar d'Espanya. La remodelació del carrer Major, amb una durada prevista d'uns vuit mesos, es farà en diferents fases per tal de minimitzar-ne l'impacte.

La reforma integral del carrer Major suposarà una millora significativa de la mobilitat, l'accessibilitat i la qualitat de l'espai públic en aquesta via. En aquest sentit, el projecte implicarà l’ampliació de les voreres, que passaran a tenir, en tot el carrer, entre 1,80 i 3 metres, depenent del tram. Una gran millora si tenim en compte que ara hi ha trams que tan sols tenen aproximadament 60 centímetres. A més, en totes les cruïlles es construiran passos de vianants deprimits, sense barreres arquitectòniques. Per eixamplar les voreres, només es mantindran els espais d’aparcament al tram entre Torrent d’en Negre i Jacint Verdaguer a banda i banda.

 
Primera fase de les obres

Durant la primera fase de les obres, que previsiblement finalitzarà al juny, quedarà tallat el carrer Major entre Jacint Verdaguer i Baltasar d'Espanya. La resta del carrer continuarà obert al trànsit, però es canvia el sentit de circulació al carrer de Baltasar d'Espanya entre Major i José Agustín Goytisolo. En aquest tram s'ubica la parada d'autobús fins ara situada al costat del Mercat del Centre. També es regularà el pas pel carrer del Torrent d'en Negre en funció de les obres.


Millora dels serveis

La remodelació del carrer Major també implicarà una millora significativa de diferents serveis. Es millorarà una part del clavegueram i del col•lector de recollida d’aigües pluvials, es renovarà tot l’enllumenat i s'incrementaran els punts de llum. Després de la reforma, el carrer Major disposarà de 47 fanals de leds en bàcul, és a dir, que ja no hi haurà cap fanal en façana. També se soterraran els cables de subministraments aeris entre cruïlles.

A més, el carrer guanyarà 38 arbres (ara pràcticament no n’hi ha), 11 papereres i 6 cadires. La bateria de contenidors ubicada al costat del carrer de Montjuïc se soterrarà i s’instal•larà a l’altra banda del carrer, al costat de Can Diumenge, els pisos de la gent gran. La resta es mantindran en superfície.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top