Endolla Barcelona, nou servei municipal de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

L'impuls a la mobilitat elèctrica a la ciutat fa un pas endavant amb la integració de tots els punts de recàrrega municipals a la xarxa Endolla Barcelona, gestionada per l'operador públic BSM, amb l'objectiu de millorar el servei i promocionar l'ús del vehicle elèctric enfront de les opcions de motor convencionals.

L'aposta per l’electro-mobilitat respon al compromís metropolità d'abordar l'emergència climàtica mitjançant l'ús del transport saludable i sostenible i contribuir a reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i la contaminació acústica.


Nou web del servei

A través del nou web de Endolla Barcelona, els més de cinc-mil usuaris i usuàries de vehicles elèctrics podran accedir a la informació en temps real sobre la disponibilitat i la ubicació de les estacions de recàrrega elèctrica, una xarxa formada per 503 punts a la via pública i els aparcaments municipals. Per accedir al servei, només cal registrar-se al web i sol·licitar una targeta identificativa. Les targetes estan vinculades als vehicles; per tant, cal sol·licitar una targeta per cada vehicle elèctric que es vulgui registrar. Un cop obtinguda, les persones usuàries podran utilitzar qualsevol estació pública de manera gratuïta, ja que el cost del servei l'assumeix íntegrament l'Administració.

A més, es preveu que a la tardor es posi en marxa una aplicació que permetrà activar la recàrrega des del mòbil i reservar els punts situats al carrer sense necessitat d'utilitzar la targeta.


Ampliació de la xarxa de recàrrega

Es preveu que en els propers anys la inversió en la xarxa de recàrrega de vehicles elèctrics s'incrementi en 2,6 milions d'euros, que es destinaran a construir 100 punts de recàrrega en aparcaments subterranis i 40 estacions de recàrrega ràpida a la via pública. A més, abans que acabi l'any, s'instal·laran 7 nous punts de càrrega ràpida i 4 nous punts de càrrega lenta per a motos a la via pública, i també s'actualitzaran 20 equips de recàrrega per a poder integrar-los en la xarxa de Endolla Barcelona.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top