Entren en servei les actuacions de modernització de la planta de triatge de brossa inorgánica de Molins de Rei

L’alcalde de Molins de Rei Joan Ramon Casals, el Gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Ramon Torra, i el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, han visitat la planta de triatge de Molins de Rei, després de les àmplies remodelacions i actualitzacions que s’hi han fet durant els últims mesos.
 
Les obres han consistit en l’ampliació de la coberta de la nau en un 45% i la renovació total de la maquinària per adaptar-la a les últimes tecnologies, que permetran augmentar de manera important el rendiment que la planta oferia fins ara. Amb aquestes millores, la instal•lació tindrà capacitat per recuperar més de 5.000 tones de materials, més d’un 30% de les 16.000 tones de residus que rep anualment. Part del rebuig generat (el material no aprofitable) es destina com a combustible substitutiu del petroli per a la indústria cimentera. D’aquesta manera, augmentarà  l’aprofitament dels residus com a recursos, amb els beneficis ambientals i econòmics que comporta.
Els treballs de millora, que s’han dut a terme al llarg de l’any 2014, han estat finançats per la Generalitat, a través de l’Agència de Residus de Catalunya per mitjà d’una subvenció, i l’import total ha estat  3,9 MEUR.
 
A la Planta de Triatge de Molins de Rei hi arriben els residus del tipus FIRM (fracció inorgànica de residus municipals), una de les tipologies pròpies del sistema anomenat “de residu mínim”. Aquest sistema separa els residus en 4 categories: paper, vidre, matèria orgànica i FIRM, que conté una part important d’envasos de plàstic i metall. Els cinc municipis Metropolitans que segueixen aquest sistema de recollida (Molins de Rei, Castellbisbal, El Papiol, Torrelles de Llobregat i Corbera de Llobregat) envien aquesta fracció de residus a aquesta planta, on es procedeix al seu triatge. La instal•lació, a més, rep també els residus procedents del buidatge de les papereres de totes les platges i parcs metropolitans.
 
Aquesta planta està en funcionament des de l’any 1999, i només s’hi havien fet petites actuacions de condicionament el 2001, consistents en la instal•lació de vestuaris i d’una cabina de selecció de residus voluminosos.
Durant l’aturada de la planta en motiu de les obres, el personal s’ha destinat a altres tasques de manteniment i neteja. La millora tecnològica de la planta no només no ha comportat la pèrdua de llocs de treball, sinó que n’ha millorat la qualitat.

 
Font: AMB
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top