ENTREVISTA A AGUSTÍ CIURANS

ENTREVISTA A AGUSTÍ CIURANS

DIRECTOR TÈCNIC DE MICROZANJAS

“Hi ha diferents entorns on poder treballar amb la microrasa però en entorns urbans i zones comercials és primordial, no genera pols ni runa”

Sobre MICROZANJAS:  empresa d'obra civil especialitzada en la construcció de canalitzacions i rases.

La pandèmia de la Covid-19 ha canviat els hàbits de treball: el teletreball ha vingut per quedar-se. Per això, s’ha accelerat la demanda de connectivitat no només als habitatges principals sinó també a les segones residències. Parlem amb el Sr. Agustí Ciurans, director tècnic de Microzanjas, empresa especialista en microductes per a canalitzacions de fibra òptica.


- Què són les microrases i els microductes i quins avantatges tenen respecte les altres tècniques?

Les micro-rases són excavacions llargues i estretes per fer-hi passar canalitzacions de tubs i microductes, fetes amb mètodes diferents als tradicionals que generen menys residus i també rebaixen els costos dels projectes d’obra civil.

Es diferencien de les rases tradicionals bàsicament per aquesta reducció de costos, que permet la viabilitat de projectes que podien quedar paralitzats per falta de finançament així com per la reducció dels temps d’implementació, alteració del trànsit quasi inexistent i el mínim impacte ambiental. Es tracta d’un sistema més ràpid que treballa amb qualsevol material ja sigui asfalt o paviments de formigó o qualsevol tipus d’entorn.


- La microrasa és tan fàcil com sembla?

Aparentment sí, però la realitat és que hi ha algunes dificultats tècniques que poden alentir l’execució de la microrasa. L’experiència i superar-nos amb rendiments i tecnologia ens ha fet millorar els processos, des de l’obertura fins al tapat de la rasa.


- Quin impacte mediambiental tenen les microrases i els microductes?

Pel que fa a les microrases, aconseguim reduir els temps d’execució que això es tradueix en menys emissions de CO2. Així mateix, aquest sistema permet impactar menys sobre el terreny ja que només es fa un tall de 6 centímetres i repercuteix en menys runes i restes.

En relació amb el microducte, si podem passar la fibra pel tub més petit possible, s’utilitza menys PVC i al estar cobert se li allarga la vida útil.


- Què aporta Microzanjas a la canalització de fibra òptica?

A Microzanjas hem sigut una mica visionaris en posar en relleu els avantatges de les microrases ja que fa prop de 7 anys que hem posat a l’abast de tothom aquesta tècnica.


- Com funciona la tècnica de microrasa amb aspirat?

La micro-rasa amb aspirat és un sistema innovador que consisteix en l’excavació de la rasa sense generar pràcticament cap residu, és a dir sense generar runes. La màquina que utilitzem incorporada una mànega especial connectada a un camió aspirador que absorbeix tots els residus automàticament a mesura que excava.

Hi ha diferents entorns on poder treballar amb la microrasa però en entorns urbans i zones comercials és primordial, no genera pols ni runa, ja que les restes van aspirades al camió directament. 


 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top