ENTREVISTA A ALBERT VINYES I SÁNCHEZ

ENTREVISTA A ALBERT VINYES I SÁNCHEZ

SOCI-GERENT MN
"Des de Sintagmia, gestionem els manteniments i neteges de més de 30 edificis de caire esportiu i 10 edificis de caire social"

Sobre MN: empresa creada el 2012 que forma part del grup Sintagmia que està especialitzada en el manteniment i neteja d’edificis. Té una àmplia experiència en la gestió del manteniment i neteja de les instal·lacions esportives municipals i ofereix serveis encaminats a disposar d’uns edificis i instal·lacions en perfecte estat d’ús i neteja, allargant-ne al màxim vida útil.
 

- Quins tipus de serveis ofereix MN?

MN ofereix serveis de manteniment i neteja que han d’allargar la vida útil dels edificis, adreçats a les persones, entitats, empreses i administracions públiques que tenen una especial sensibilització i conscienciació de la importància de tenir-ne cura d’aquests.
 

- Si parlem de manteniments sens dubte el més complex deu ser el manteniment d’edificis, què inclouen els seus plans de manteniment?

Els nostres plans de manteniment són elaborats amb una aplicació informàtica que es nodreix de l’inventari d’elements. Aquest té en compte els manteniments normatius, els manteniments preventius i els correctius que caldrà anar fent.


- També fan assessorament de gestió energètica i sostenibilitat.

Una bona gestió energètica de l’edifici pot aconseguir estalvis econòmics insospitats. Alhora que un menor impacte en el medi ambient. Des de MN analitzem les factures de tots els subministraments, els consums dels diferents elements tècnics de l’edifici i els hàbits de les persones que usen l’edifici. Amb totes aquests dades proposem una bateria d’accions, totes elles adreçades a millorar-ne el consum i per tant el compte de resultats.
 

- De quins ajuntaments porten el manteniment d’edificis o instal·lacions actualment?

Des de Sintagmia, gestionem els manteniments i neteges de més de 30 edificis de caire esportiu i 10 edificis de caire social: Ajuntaments de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Barberà del Vallès, Vallirana, El Papiol, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts, Piera, Sant Feliu de Guíxols, Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Celrà, Quart, Corbera de Llobregat, Polinyà...

 
- Ofereixen plans d’autoprotecció?

Els edificis que segons el Decret 82/2010 requereixen d’un PAU, MN els ofereix aquest servei amb un assessorament directe i individual. Analitzem cada edifici i proposem PAU molt funcionals. No volem que es quedin guardats en una prestatgeria. Ha de ser un document viu.
 

- MN gestiona moltes piscines públiques, a part de privades. Què cal fer perquè l’aigua dels vasos estigui en perfecte estat i sobretot que compleixi normativa?

El tractament físic i químic d’una piscina, sigui pública o privada, cal tenir-lo molt ben planificat i organitzat per tal de garantir els paràmetres normatius i de salut i higiene pública. Cal deixar-se assessorar per empreses especialitzades, ja que una mala praxis pot provocar que l’aigua dels vasos no estiguin en bones condicions i crear molts problemes d’higiene i seguretat.

Cal ser metòdic i seguir les tasques planificades i alhora saber interpretar quins símptomes te l’aigua per poder fer els tractaments puntuals específics adients. Aquest últim aspecte només s’adquireix amb l’experiència de diversos anys, trobant diferents peculiaritats i problemes en les piscines que hem estat gestionant des de l’any 1.999.
 

- També fan manteniments de paviments esportius…

Els paviments d’un edifici, siguin esportius o no requereixen d’un manteniment i neteja específics en funció del tipus de material i ús que se’n faci. No es poden netejar amb els mateixos productes i no es poden usar de la mateixa manera. Envernissats, polits, fregats, etc. Són diferents tècniques que aplicarem en funció de la superfície.


- A jutjar pel creixement de camps de futbol de gespa artificial, un altre tipus de manteniment que semblaria que està creixent és precisament el de la gespa artificial. Quins requeriments de manteniment s’han de tenir en compte per tenir-los en bones condicions?

Més del 90% dels camps de futbol catalans disposen de gespa artificial. La vida útil d’aquests materials anirà en funció de l’ús i del seu manteniment, anant des dels 5 a 15 anys. Una gespa amb molt d’ús i poc manteniment pot durar només 5 anys.

Cal per tant, planificar molt bé totes les tasques de manteniment preventiu. Cada camp requerirà una periodificació de les tasques depenent de l’ús i estat, però com a normal general caldrà:

- Setmanalment neteja de superfície i de les canals de recollida d’aigua.
- Quinzenalment passar l’estora per tot el camp.
- Bimensualment passar el raspall de punxes.
- Semestralment fer una descompactació simple.
- Anualment fer una neteja-descompactació complerta.

Caldrà anar afegint cautxú quan sigui necessari.
 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top