ENTREVISTA A ÀLEX ACOSTA

ENTREVISTA A ÀLEX ACOSTA

DIRECTOR COMERCIAL DFSK CATALUNYA

“Els ajuntaments busquen vehicles senzills, que tinguin facilitat de manteniment i reparacions, i amb bona relació qualitat preu”

Sobre AUTOPREU: Distribuïdor per Catalunya i Andorra de la marca de vehicles comercials lleugers DFSK. Vehicles ideals per Ajuntaments i empreses de serveis auxiliars de neteja i jardineria.

L’automotriu DFSK, és un dels principals fabricants d’automòbils de Xina. També és el primer fabricant xinès que ha superat els alts requeriments d’Homologació Europea EUROV. Actualment ven a més de 70 països a tot el món i actualment a Catalunya ho fa de la mà d’Autopreu,S.L.
 

-Des de quan Autopreu va agafar aquesta distribució i perquè?

El projecte s'inicia a mitjans del 2013, amb l'esperit empresarial de l'empresa on creiem en el mercat que pot tenir DFSK a mig i llarg termini.


-Els ajuntaments i les empreses de serveis són un dels seus principals clients

Sí, a nivell d’Ajuntaments tenim l’Ajuntament de Barcelona, Martorell, Sant Sadurní d'Anoia, Abrera, Begues, Cabrils, Castelldefels, Premià de Dalt, Pont d'Armentera.....etc. Però evidentment moltes empreses de serveis adquireixen també els nostres vehicles, com ara Ubaser, FCCc, Ferrovial, Acciona,Valoriza, Sorigué, Grupo SIFU, etc...


- Quins models els demanen bàsicament?

Fins ara majoritàriament la sèrie K, tant el pick-up com la caixa basculant. I també es demana la nova gama C (C-31, C-32). (posarem link a la fitxa de proveïdor on hi ha els catàlegs).


- Què valoren a l’hora d’adquirir els vehicles DFSK?

Busquen vehicles senzills, que tinguin facilitat de manteniment i reparacions, i amb bona relació qualitat preu.


- Quines són les principals característiques dels vehicles DFSK a nivell de prestacions i consums?

La principal característica és la mesura del vehicle, ja que és un vehicle ideal per a nuclis urbans estrets, i la possibilitat de carrossats específics per a cada treball. Normalment els ajuntaments fan servir aquests vehicles a nivell de brigada, per neteja de parcs i jardins, per serveis obres, per neteja viària. Molts d’ells incorporen altres funcionalitats que ofereix DFSK com les cistella per la poda arbres o la plataforma aèria articulada, o els contenidors de recollida selectiva i per descomptat el bolquet.


- Com diu són vehicles atractius i assequibles econòmicament, però el fet de venir de Xina provoca recel entre els ajuntaments o empreses de serveis?

Al principi sí que era cert que eren recelosos, pensaven “xino i motor benzina, uff”. Però amb el pas del temps amb treball, esforç i demostracions, s'han adonat que és una altra opció de vehicle fiable en el mercat. També ha ajudat que les grans comptes tant a nivell d’empreses de serveis com de grans ajuntaments hi ha confiat plenament, per les seves característiques tècniques i la seva bona relació qualitat preu.


- Els ens locals cada vegada valoren més el fet d’ incorporar vehicles elèctrics o Bifuel –GLP- per les seves tasques diàries de manteniment. Quines avantatges veuen de cada opció segons les prestacions que requereixi el client?

L’avantatge del model elèctric és l’eliminació de contaminació.

En el nostre cas el vehicle bifuel amb GLP, l’avantatge és que es redueixen les emissions de CO2, i més important, la pràctica eliminació de les partícules de NOX (òxid de nitrogen).

També  una de les avantatges del GLP és el gran estalvi econòmic en el preu del combustible, ja que pot variar entre un 45 o 50% més econòmic que la benzina.

Un altre tema que cal tenir present és que depenent de la zona geogràfica on hagi d’operar el vehicle, i segons la càrrega que hagi de suportar les versions de vehicles elèctrics encara no estan prou optimitzades i és per això que fer segons quines tasques de brigada s’opta molt per l’híbrid no endollable.


- Com s’estructura el servei de manteniment tècnic d’aquests vehicles?

El servei que donem als nostres clients, és oferir la xarxa de tallers Bosch Car Service a la qual pertanyem, que està molt estesa a Catalunya amb 122 tallers. A més és reconeguda i ràpida en assistència.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top