ENTREVISTA A ANDREA CARANDELL I VALLDURIOLA

ENTREVISTA A ANDREA CARANDELL I VALLDURIOLA

DIRECTORA DE NOVATILU
"El que ens ha portat a desenvolupar el Novaled és precisament el fet d’estudiar les mancances que tenien les nostres ciutats"

Sobre NOVATILU: fabricants d’Il·luminació i d'equipament per paisatge urbà, però a més partner d'arquitectes, distribuïdors, ajuntaments, instal•ladors i de totes i cadascuna de les persones que viuen en ciutats i que contribueixen a fer-les millor.

Quan l’Andrea va crear Novatilu era una empresària molt jove però amb molta experiència. Jugava amb avantatge perquè de nena ja corria per la fàbrica de la família, Fundició Dúctil Benito, i això marcaria el seu ADN. Però qui coneix el món de l’empresa sap que a ningú li regalen res i que cal un esforç diari per tirar un projecte empresarial endavant.


- Ens pots explicar perquè vas voler crear la teva pròpia empresa?

Sempre he tingut clar que volia ser empresària i arribar un dia a dirigir la meva pròpia empresa. Vaig estudiar diferents projectes, però al veure la revolució del món de la il·luminació cap a la tecnologia LED, vaig veure un oportunitat de mercat en la qual podia aprofitar l’experiència familiar adquirida a l’època anterior. Així és com va néixer Novatilu, que significa Nova Tecnologia en Il·luminació. A part de la gama d’Il•luminació, també oferim als nostres clients solucions amb Mobiliari Urbà, Jocs Infantils, Registres per el Clavegueram i Escultura Urbana.


- Quina ha estat la situació de primer any de funcionament?

Durant el primer any Novatilu s’ha estructurat, generant uns 25 llocs de treball i  aconseguint una facturació de 2M de euros on el 40% d’aquesta és amb exportació. Hem arribat a uns 17 països repartits entre Europa, Àfrica, Sud América i Àsia.

A més, comptem amb un creixement molt important en els departaments de I+D, on la tecnologia, la innovació i el disseny creixen de forma exponencial.


- On produïu?

El principal centre de producció el tenim a Manlleu. Som fabricants i a més creiem en el factor de proximitat Km0. Estem desenvolupant i fabricant productes nous designed by Novatilu, per Exemple: Novaled, és un mòdul d’il·luminació dissenyat i desenvolupat des del departament tècnic de Novatilu i en fem la fabricació localment aquí a Catalunya. Novaled s’ha dissenyat per aconseguir la màxima eficiència i rendiment de les lluminàries instal·lades en la via pública. El que ens ha portat a desenvolupar el Novaled és precisament el fet d’estudiar les mancances que tenien les nostres ciutats, donant la millor solució en eficiència energètica i sostenible en l’àmbit local i públic.


- Quines són les principals línies de producte que teniu?

Novatilu és principalment una empresa d’ Il·luminació. Per això tenim la vocació d’innovar i invertir dia a dia per arribar a millorar els nostres productes i aquests puguin oferir la màxima eficiència i rendiment possible. A part, l’experiència i la vocació que ens precedeix, fa que treballem contínuament per millorar en la resta de productes de Mobiliari Urbà, Jocs Infantils, Tapes i Reixes i Escultura Urbana.


- La vostra il·luminació va lligada a termes d’eficiència i estalvi -que és el que avui busquen els ajuntaments-?

Si, exacte. Els ajuntaments busquen, solvència tècnica, garantia i la solució que s’adapti millor a les seves necessitats, és per això que des de Novatilu s’ha creat el mòdul Novaled. Un sistema que ofereix totes les característiques tècniques i lumíniques necessàries per adaptar a qualsevol lluminària.


- Què consideres important en un empresa avui dia que potser no ho era en les de fa vint anys?

Les empreses han canviat molt, i en molts aspectes. Penso que el més important ara, en aquest moment, és ser capaç d’adaptar-se a cada situació i de renovar-se constantment.


- Quina diries que és la proposta de valor de Novatilu?

Novatilu oferim 5 games de productes diferents que cobreixen qualsevol producte del paisatge urbà. Per tant, la nostra proposta de valor és que tenim la capacitat de satisfer totes les necessitats del nostre client. Molt important també és que Novatilu la constitueix una plantilla jove, dinàmica, molt capacitada i motivada. Ens agrada la nostra feina.


- Quins són els vostres mercats objectius?

No ens posem límits, i estem oberts a tot el món.


- Quina projecció teniu pel 2016?

Volem consolidar l’equip humà que actualment tenim, i donar-nos a conèixer com un referent en el sector.


- I com voleu aconseguir aquesta expansió?

Fabricant un producte d’alta qualitat i a un preu correcte, amb identitat pròpia, que estem segurs que agradarà al mercat.
 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top