ENTREVISTA A ÀNGEL DOMÈNECH

ENTREVISTA A ÀNGEL DOMÈNECH

DIRECTOR COMERCIAL DE IGNIALIGHT
“Col·laborar a tenir un món més sostenible, és una de les nostres missions juntament amb l'estalvi energètic i manteniment de les instal·lacions. Això és possible amb les nostres lluminàries LED"

Sobre Ignialight: Ignialight neix sota el paraigües de SACOPA, empresa productora d'injecció de plàstic del grup Fluidra. Ignialight com empresa fabricant de tecnologia LED treballa en aplicacions altament exigents com la il·luminació d'espais aquàtics, la remodelació de fonts ornamentals, il·luminació de piscines, enllumenat públic, industrial i d'exterior.

- Avui moltes empreses importen LED, però vostès son realment fabricants de LED. Quins són els seus punts forts com a fabricants?

Ignialight com a fabricant de tecnologia LED té com a punt fort el control de tot el procés de fabricació dels productes. Des de la selecció del binning del LED, el control de la realització dels circuits i la selecció de cadascun dels components dels productes . El fet de tenir unes instal·lacions amb una tecnologia molt puntera, juntament amb un equip de I+D format per més de 10 enginyers, fa que els nostres productes siguin desenvolupats cobrint les necessitats dels clients i d’acord amb la tecnologia més d’avantguarda i puntera.


- Ens pot explicar què fan a la seva fàbrica de la Garrotxa?

Aquí a la Garrotxa portem a terme tot el procés de producció, disseny, estocatge,  distribució i comercialització del producte.


- Quanta gent treballa a la Garrotxa?

Actualment a Ignialight hi treballen 30 persones. 10 enginyers al Departament d'I+D, 12 a producció i magatzem i unes 8 persones a oficines.


- Quan un visita les seves instal·lacions realment se n’adona de la complexitat que té fabricar una lluminària. Perquè es necessari tenir la planta productiva adequada a una temperatura concreta?

Ignialight té tota la zona productiva controlada amb una humitat i una temperatura concreta. Aquest control de temperatura és necessari bàsicament per les lluminàries subaquàtiques, en el procés de segellat de les lluminàries es important que es  conservi la temperatura idònia. Amb aquest control de temperatura s’aconsegueix que els productes es mantinguin totalment estancs, sense gotes a l'interior de la làmpada un cop aquests estiguin instal·lats en els seu entorn subaquàtic.  


- Quines proves fan als seus laboratoris?

En els nostres laboratoris realitzem un seguit de proves i estudis per dissenyar la lluminària més avançada tecnològicament i alhora instal·lar la lluminària més eficient en les diferents instal•lacions. El Goniofotòmetre permet als nostres tècnics tenir dades fotomètriques dels nostres productes i els productes d'altres fabricants. Els estudis d'il·luminació, pas previ al projecte, permeten comprovar d'una manera real i ajustada la distribució de les lluminàries, la col·locació d'aquestes, la il•luminació simulada obtinguda per una correcta, adequada i homogènia il·luminació. 


- En quin tipus de productes s’han especialitzat?

Actualment podem dir que Ignialight no està especialitzat en cap sector. En els seus inicis, el principal producte era la il•luminació subaquàtica. Vam començar amb el sector de les fonts ornamentals, especialment les remodelacions, en el que ara som una empresa referent. Gràcies a una tecnologia pròpia, sistema DMX de doble fil, ens permet il·luminar varis colors  i controlar  cada una de les lluminàries sense el pas d'un cablejat extra ni moviments arquitectònics destacats i importants per les fonts.  Aquest producte ens ha permès remodelar la il·luminació de la Cibeles (Madrid), Font Passeig de Gràcia (Barcelona), Cascada de la Font Màgica ( Montjuic) entre d'altres.

Un cop consolidats en el sector subaquàtic ens iniciem en la diversificació dels sectors. Producte industrial, arquitectònic i vial, aconseguint un augment del 40% de les ventes aquest darrer any.


- També tenen una gama d’enllumenat públic, ambiental i vial, apte per ser utilitzada en espais naturals protegits així com zones d’observació astronòmica, correcte?

Sí, és la il·luminació amb LED Ambre, aquest és un producte d'alta eficiència com element protector del medi ambient.

Aquesta il·luminació amb LED Ambre, d'un to més taronja,  fa que les especies siguin menys sensibles. Aquest to ataronjat pràcticament és invisible per les especies i fa que no es pertorbin els seus cicles vitals. Per contra la llum més blavosa 400nm fa que les especies siguin molt més sensibles aquesta llum i acudeixin al seu voltant. La lluminària Ambre és la que compleix la normativa per la instal•lació en zones de protecció E1 i E2 i a més han estat avalades pel Sr. Alfons Dolsa, Director del Museu de les Papallones de Catalunya i per Javier Diaz Castro, cap de l'oficina tècnica per la prevenció de la qualitat del cel nocturn de l'"Insituto de Astrofísica de Canarias" "IAC".


- Quins estàndards de qualitat compleixen els seus productes? I quines garanties ofereixen?

Els nostres productes a més de passar per un exhaustiu control de qualitat alhora de la fabricació, compleixen la normativa ISO 9001, la normativa mediambiental ISO 14001 a més de la certificació governamental de la Generalitat de Catalunya EMAS


- L’oferta d’il·luminació LED és tant gran que a vegades costa escollir adequadament. Quines recomanacions farien als ajuntaments perquè tinguin la certesa de triar un bon producte?

Ignialight sempre escolta les necessitats dels clients i a través de l'equip de tècnics aconsella la millor opció per l'ajuntament en quan estalvi i eficiència.


- Cada ajuntament té necessitats diferents, però a mode de síntesi, quines són les principals accions que s’estan duent a terme a nivell d’implantació de Leds?


Principalment portem a terme canvi de lluminàries d'halogenur o vapor de sodi, per tal d'il·luminar d'una manera més econòmica i eficient. Els beneficis de la il·luminació LED aporten una millora en la il·luminació, la reproducció dels colors passa del 20% al 85%, una millor uniformitat a més d'un augment en la seguretat del vianant degut a la uniformitat de la il·luminació. 


- De quines magnituds d’estalvi i reduccions de CO2 podem estar parlant en cada cas?


Afirmar una quantitat exacta, és complicat, ja que abans de concretar un número es fa un estudi lluminós per detectar-ne la reducció, però a "grans trets" podríem afirmar que amb el canvi de lluminàries a LED aconseguim un estalvi en l'emissió de Co2 de mínim un 60%.


- Com experts en LED, quin és el futur que veu a la implantació de LED als nostres municipis?


Tot i la conjuntura actual de crisis, els ajuntaments i els ciutadans cada vegada tenen  més consciència ambiental i cada vegada veuen més futur i creuen més en la il•luminació LED, no només per la seva condició d'eficiència, homogeneïtat i visibilitat sinó també per l'important estalvi de la factura energètica i de manteniment. 
 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top