ENTREVISTA A DANIEL TRANSLATEUR

ENTREVISTA A DANIEL TRANSLATEUR

VP SALES - ‎VALIDATED ID

"DocuSign ens ha escollit com el seu motor de signatura electrònica manuscrita"

Sobre Validated ID: especialistes en identitat digital i signatura electrònica. Al seu producte estrella ViDSigner Bio se li sumen nous serveis: ViDSigner Mobile, ViDSigner DNIe, vinya Stamp, Docusign, ViDChain, etc.

 

Validated ID és una empresa innovadora coneguda principalment pels seus serveis de signatura electrònica. Recentment van estar seleccionats per Red.es per anar al Mobile World Congress Americas (MWCA) de San Francisco a presentar un nou producte, el ViDChain, basat en els models d'identitat digital "self-sovereign" sobre blockchain.

- Què va ser el més destacat en el MWCA?

El MWCA va ser un esdeveniment bastant important per a nosaltres. D'una banda, vam ser escollits per formar part del booth de red.es i així poder mostrar els nostres productes que estan tenint força èxit en àrees com sanitat, hoteleria, recursos humans i per descomptat, administració pública.

D'altra banda, el MWCA ens va permetre reunir-nos amb altres membres de l'ecosistema emprenedor i connectar amb VCs, ISV i altres empreses com la nostra per continuar el procés que estem fent amb el nostre servei de pròxima generació, ViDChain.


- ValidateID és una empresa que va creixent de manera consolidada en el mercat interior i també exterior. Quines són les línies estratègiques a nivell de desenvolupament internacional?


En primer lloc, volem replicar l'èxit que hem tingut a Espanya en altres països, adaptant-lo a les necessitats pròpies de cada regió. Per exemple, tota la feina que tenim avui en dia amb els prestadors de serveis de certificació qualificats amb qui tenim una estreta relació en què consumim els seus serveis i oferim solucions per als seus clients.

A més, seguim amb el desenvolupament de negoci a nivell ISV. Amb ells tenim acords en què complementem solucions de gestió documental, CRM, ERP, i altres sistemes, on la transformació digital està ja bastant avançada, però per desgràcia queda l'últim esglaó que implica l'imprimir, signar, escanejar i arxivar documents, una cosa que eliminem amb la nostra solució.

També els ISVs ens veuen com una eina de valor per als seus clients, ja que en molts casos el tenir contractat via un ISV la solució de signatura, els permet augmentar els casos d'ús on es pot emprar el seu producte i els situa en una posició més avantatjosa a l'hora de competir en el mercat.
 

- Quina aliança tenen amb DocuSign?

La relació de Validat ID amb DocuSign és força estreta i basada en la col·laboració mútua. DocuSign és el líder del mercat en DTM i amb centenars de milions d'usuaris a tot el món ens ha permès a través del seu programa de partners revendre la seva solució, la qual oferim als nostres clients Enterprise on tenen bastant sentit totes les eines que DocuSign ofereix.

Al seu torn, DocuSign estava buscant una eina de signatura manuscrita biomètrica que li permetés afegir aquest tipus de solució als seus clients en escenaris presencials on fins avui dia s'usava una signatura basada en OTP (one-time-password). DocuSign ens ha escollit com el seu motor de signatura electrònica manuscrita (biomètrica) i avui dia estem completament integrats dins del seu flux de treball. Això ha permès a DocuSign posicionar aquesta solució conjunta a diversos clients de Banca, assegurances i altres verticals on era necessària aquesta modalitat de signatura i començar a recollir els fruits d'aquesta integració.


- La majoria de gent els coneix pel seu servei d'identitat digital i signatura electrònica, especialment a nivell d'administració, quin és el seu valor diferencial?

VidSigner té diverses qualitats que ens separen de la resta de companyies en aquest àmbit. Una de les més importants és que actuem com a prestador de serveis de confiança, mantenint la neutralitat del procés. En moltes solucions in-house, la mateixa entitat que recapta les signatures i presta el servei és part interessada en el procés. Això genera una debilitat jurídica en escenaris on es podria fer mal ús de la informació biomètrica per falsificar documents que no han estat signats.

D'altra banda l'ús de tablets genera un estalvi important derivat de l'absència de suport tant del HW com a nivell d'usuari enfront de solucions que utilitzen perifèrics que limiten la mobilitat, necessiten drivers i actualitzacions constants i deixen de funcionar fàcilment.

El nostre és un servei molt senzill d'utilitzar, si pràcticament impacte en les operatives existents i que no genera resistència al canvi, la qual cosa, unit a l'estalvi econòmic i al seu seguretat jurídica el fan molt atractiu en molts escenaris de les administracions públiques (OACs, inspecció, serveis tributaris, serveis socials, serveis en mobilitat,...)


- Actualment estan vostès treballant en un nou projecte d'identitat i BlockChain, ens pot explicar en què consisteix?

D'una forma simplificada podríem definir a ViDChain com una "cartera" (wallet) d'atributs d'identitat molt centrada en l'usuari com a agent "sobirà" de la seva pròpia identitat. L'usuari pot anar completant la seva "identity wallet" amb atributs molt variats i amb diferent grau de confiança en funció de l'origen de la informació i dels mitjans d'autenticació empleats. Des fonts relativament poc fiables com són les xarxes socials a sistemes robustos com la biometria, els sistemes d'identificació oficials (DNIe i la resta de documents d'identitat i certificats electrònics) o fins i tot la identificació presencial. Tots aquests atributs són vàlids per a operacions diferents amb diferents requeriments de seguretat i en el seu conjunt permeten conformar una identitat digital àmplia en funció dels usos que es pretenguin.


- I, ¿com encaixa això en l'àmbit de les administracions públiques?

La identitat digital té dues cares, la relativa a la validació de certs atributs del ciutadà (fase de registre) i el mateix ús d'aquesta identitat (fase d'autenticació o login). Creiem que les administracions públiques, especialment les administracions locals per la seva proximitat al ciutadà, poden i han de jugar un paper molt important en tots dos processos, en el d'identificació, podent no només actuar com a agent "verificador" dels ciutadans sinó aportant a més atributs valuosos per al ciutadà com ara el seu empadronament, situació tributària o determinats beneficis socials i evidentment com "consumidor" d'aquesta identitat, permetent accedir al ciutadà a la seva carpeta ciutadà amb el seu propi mòbil i d'una forma realment senzilla.

 

 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top