ENTREVISTA A DAVID QUEVEDO

ENTREVISTA A DAVID QUEVEDO

DIRECTOR COMERCIAL CONTROL GROUP

“Conjuntament amb l’empresa gironina Reprogir ( Girocopi S.L ) hem format una UTE per poder fer front a la capil·laritat del territori i assegurar el màxim nivell de servei. Aquest fet ajudarà als ajuntaments i ens públics a tenir un servei de més proximitat i de qualitat”

Sobre Control Group: empresa de solucions tecnològiques que agrupa les àrees de solucions de software i mobilitat, hardware i sistemes, printing i serveis d’oficina, caracteritzada per ser  ambaixadors de les marques de HP i Sage, i la distribució i comercialització de solucions pròpies de gestió d’empresa.

Control Group és una societat fundada en 1979 i que actualment  disposa de més de 150 treballadors repartits per tota la geografia catalana comercialitzant la marca Control Group en diferents empreses que en formen el grup. La facturació del 2018 va ser de més de 20 milions d’euros, amb perspectives de creixement i de consolidació com una de les empreses tecnològiques catalanes de més rellevància pel nostre territori.


-    Als últims anys Control Group ha crescut molt, a què atribueixen aquest creixement? 

Crec que un dels principals motius del nostre creixement, ha estat especialitzar la nostra gent en les diferents línies de negoci i posar focus principalment en les coses que sabem fer per poder oferir als nostres clients i al mercat solucions i serveis de alt nivell d’especialització. La seguretat dels serveis, la proximitat amb els nostres clients i la motivació dels nostres treballadors i treballadores també en son aspectes rellevants.

El compromís que tenim amb les marques que representem HP i SAGE és molt important per nosaltres i en tenim tot el seu recolzament.


- Quins són els contractes més rellevants que han obtingut a nivell d’administracions?

Una de les especialitzacions comentades és la d’entendre com funciona l’administració pública, els concursos, les lleis, posar-hi els recursos i el focus necessari. Aquest fet ens ha permès accedir a ens com l’Ajuntament de Terrassa, la Fira de Barcelona, Ajuntament del Prat, Ajuntament de Vic entre molts d’altres. Últimament destacar l’Ajuntament de l’Hospitalet, la gestió del MWC i l’adjudicació de l’acord marc de serveis d’impressió de l’ACM.


- A partir d’ara els Ajuntaments adherits a l’ACM també poden comprar els seus productes gràcies a l’acord marc que han signat, cert?

Cert, creiem que aquest fet ens ajudarà a fer un pas endavant per la consolidació com una de les empreses més fortes en el mercat català en la gestió de printing sense ser un fabricant en directe.

Conjuntament amb l’empresa gironina Reprogir (Girocopi S.L) hem format una UTE per poder fer front a la capil•laritat del territori i assegurar el màxim nivell de servei. Aquest fet ajudarà als ajuntaments i ens públics a tenir un servei de més proximitat i de qualitat. Amb el canvi de la nova llei de contractació, i la dificultat que tenen els ajuntaments per adquirir productes i serveis, era el moment de fer una aposta seria per l’administració  i una oportunitat per nosaltres (Control Group i Reprogir) per poder-nos donar a conèixer en tot el territori català i una oportunitat per HP per poder incrementar la seva quota de mercat.


-Vostès tenen distincions especials d’HP, especialment pel que fa a impressores. ¿Què valora HP de Control Group? 

Crec que aquesta pregunta no es per mi, però el que si que sé,  és que en tot moment intentem  aportar valor al fabricant com a partner, ajudar i enriquir-lo del nostre coneixement, amb transparència, amb confiança i amb professionalitat,  que son les característiques bàsiques per poder generar bones aliances de negoci. Evidentment el volum i els resultats també hi ajuden, però crec que tot va lligat entre sí.


-Quins són els criteris de sostenibilitat de les impressores que ofereixen?

L’experiència ens diu que els criteris de sostenibilitat són relatius en funció de la organització. Ens hem trobat organitzacions on el criteri de la sostenibilitat està per sobre d’altres criteris de decisió com n’és un molt bon exemple l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i/o altres criteris de sostenibilitat que en son per exemple l’adquisició de consumibles reciclats, que en molts casos per desconeixença, contaminen més que els consumibles originals, però pel fet de dir que són reciclats sembla que l’aportació al medi sigui millor i no és així.

El que et puc dir és que cada vegada més els fabricants intenten que els equips d’impressió, consumeixin menys energia, que els materials, plàstics, engranatges, guies... siguin productes regenerats o bé que en el seu desús se’n pugui tornar a fer matèria nova, que els consumibles tinguin mes durada, d’aquesta manera aconsegueixen generar menys residus durant l’ús de la vida dels equips...Però a la vegada l’evolució tecnològica fa que la rotació dels equips sigui més ràpida i es generin més residus d’equips en desús ja que cap fabricant vol perdre el tren i quedar-se obsolet tecnològicament, és com un mica contradictori tot plegat, però és així...

Nosaltres oferim els equips HP. HP ofereix una tecnologia anomenada PAGE WIDE que és un  sistema d’impressió  basat en tinta (base aigua) i no amb tòner. Tots sabem que el tòner contamina molt i no és massa bo per la salut i menys els reciclats on no ofereixen una seguretat de que la pols de tòner s’escampi a l’ambient que respirem.

Aquesta tecnologia és molt sostenible doncs consumeix un 70% menys d’energia, un 95% d’estalvi de residus i és molt ràpida a la hora de imprimir, fet de que no és necessari dotar la organització d’equips molt grans per aprofitar la seva rapidesa d’impressió. A Control Group, des del primer moment vàrem apostar per aquesta tecnologia doncs creiem que com empresa també hem de sumar a la contribució de fer un món més sostenible i és la nostra manera de fer-ho. També ajudem a les organitzacions a fer un bon desús dels consumibles esgotats participant en la plataforma de HP planet program. 

Però també cal recordar que el més sostenible és no imprimir. Els equips t’ajuden a fer-ho mitjançant software on el document queda retingut i que si no es recull, on hi ha hagut un error o altres situacions el document no s’imprimeix i per tant no hi ha ni consum elèctric, ni consum de tòner, ni consum de paper. Control Group està especialitzat en aquest tipus de solucions de software on hem ajudat a moltes organitzacions a ser més sostenibles, a portar un millor control de la seguretat dels documents i evidentment a economitzar el cost de la impressió.


-Segons una enquesta de Spiceworks realitzada a més de 300 responsables en la presa de decisions IT, només el 16% dels entrevistats pensa que les impressores tenen un elevat risc d’amenaça o atac.  Aquest és un tema sobre el que Control Group fa pedagogia freqüentment. Ens podria explicar quins riscos hi ha i com es poden evitar?

La seguretat de la organització a dia d’avui està a sobre la taula de totes les empreses i organitzacions de una certa dimensió. Les que no, amb el temps també hi estaran degut a que el cibercrim a dia d’avui ja és un dels principals negocis del món. Per dir-ho de una manera més planera, la gent no tenim alarma a casa fins que ens entren a robar un dia, llavors és quan ens plantegem posar-ne una…. Ja em fet tard oi? Diuen que totes les empreses del món han estat atacades, el que passa és que moltes no se n’han donat compte.

HP està invertint molts diners en fer els seus equips d’impressió més segurs per garantir que un “hacker” ho tingui mes complicat per accedir a la informació de la empresa des del dispositiu d’impressió. Cal recordar que un dispositiu d’impressió també està connectat a la xarxa igual que un pc o un servidor. A dia d’avui HP és la marca més segura.

Perdre la informació de l’empresa, dels clients, de la facturació, de l’estoc, dels processos…, crec que és prou rellevant per intentar evitar-ho o si més no complicar-ho al màxim als lladres de la informació que després te la venen a tu mateix per puguis continuar el negoci o bé a la competència, en fan un mal ús… 

La paraula poder evitar-se ja no és possible, ha passat a ser un joc entre el que ho assegura millor versus el que roba millor. Si tu tens la informació ben protegida i t’acata un lladre menys preparat, estàs salvat…. Si és al revés, estàs fotut!
 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top