ENTREVISTA A ELISEU SELLÉS

ENTREVISTA A ELISEU SELLÉS

DIRECTOR COMERCIAL MEIN

"Fa anys que estem especialitzats en la fabricació d’equipaments de cal·listènia amb mides reglamentàries per l’ús competitiu d’aquest esport"

Sobre MEIN: Fabriquem tota mena d'elements per a l'entrenament físic en exteriors i en via pública

-    Com va néixer MEIN?

Mein va néixer l’any  1963 fabricant equipament esportiu; cistelles de bàsquet, porteries de futbol i mobiliari urbà.

Actualment ja fa anys que estem especialitzats en la fabricació d’equipaments de cal·listènia amb mides reglamentàries per l’ús competitiu d’aquest esport.
-    Perquè està tant de moda la cal·listènia?

Al ser una disciplina lliure sense necessitat de mitjans externs, és a dir, qualsevol persona amb el seu propi cos pot entrenar-hi, convida a molta gent a provar-ho per la facilitat que comporta. Al ser espais gratuïts a la via pública conviden a tothom a practicar-ho independentment de la situació econòmica de cadascú.


-    Aquestes instal·lacions els les demanen directament dels serveis d’esports dels ajuntaments o a través de peticions en processos participatius que s’obren a la ciutadania?

Les dues opcions; a vegades, els ajuntaments per iniciativa pròpia veuen la necessitat i ho contracten directament. També succeeix que la ciutadania mitjançant processos participatius ho demanen. 


-    Quins són els principals elements d’ una instal·lació d’aquest tipus?

Si separem les peces que composen els equipaments ens trobem amb 3 principals elements; columnes de 100mm galvanitzades per immersió. Barres plastificades en calent d’una longitud de 1,70mts i les brides o abraçadores que uneixen aquests dos elements entre ells les quals són d’alumini i pintades en pols de polièster.
-    Quina normativa han de complir els aparells de cal·listènia?

Els equipaments de cal·listènia han de complir amb la norma UNE-EN-16630


-    Quina garantia donen?

5 anys de garantia.


-    Quan inauguren una instal·lació en un municipi fan tota una festa. Ens ho pot explicar? 

Quan acabem d’instal·lar una àrea de cal·listènia, ens agrada poder entrenar i compartir amb les persones de cada poble / ciutat que ho practicaran en un futur. Hem format un equip amb el qual inaugurem les àrees i fem una mica d’exhibició i un posterior entrenament.


-    En aquestes instal·lacions no hi ha entrenadors. Com s’organitzen els practicants d’aquesta disciplina?

S’acaben formant una comunitat d’usuaris que es reuneixen en hores en concret i entrenen plegats. També hi ha qui entrena sol. Son parcs públics que no disposen d’entrenadors com a tal, es pot dir que els entrenadors son els propis usuaris que hi entrenen i s’ajuden entre ells. Per qui no tingui idea; totes les àrees disposen de cartell informatiu el qual indica diferents rutines de nivell inicial i també un codi QR amb vídeos explicatius d’us de cada element de cal·listènia.


-    Quines instal·lacions fetes per MEIN destacaria a nivell de municipis de Catalunya?

Per exemple la de Polinyà, a l’Avinguda de Sabadell; la de Cerdanyola del Vallès, al Carrer de Santa Anna, 774; de de L'Hospitalet de l'Infant, al Passeig de l'Arenal, 25B; o  la de Palau-solità i Plegamans, al Carrer Llobregat, 1.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top