ENTREVISTA A FRANCESC BUSQUETS

ENTREVISTA A FRANCESC BUSQUETS

CONSELLER DELEGAT I DIRECTOR GENERAL DE MAPEI SPAIN

“Tenim noves solucions que permeten posar paviments reduint els índexs de sonoritat, les tasques de manteniment i les incidències d'accidents. També revestiments amb alta resistència al desgast, als raigs ultraviolats i a les condicions meteorològiques més diverses"

Sobre MAPEI: Mapei és el major productor mundial d'adhesius, segelladors i productes químics per a la construcció, compta amb un portafoli de més de 5.000 productes i una facturació anual de 2.400 milions d'euros.

 

El 2017 es celebraren els 80 anys de la fundació de Mapei a Milà, el grup industrial el conformen actualment 73 fàbriques en 33 països i 81 subsidiàries en 54 països. Des d'allà, l'empresa serveix més de 25.000 tones diàries de producte als més de 66.000 clients que aglutina arreu del món.

Mapei opera a Espanya des de l'any 1991, oferint actualment 16 línies de productes i brindant assessorament tècnic.
 

- Mapei cobreix tots els sectors de la construcció?

Mapei cobreix tots els sectors de la construcció moderna a través de les seves 16 línies de productes d’alta tecnologia. Aquestes línies són: productes per a ceràmica i materials petris; productes per a resilients i tèxtils; productes per a aïllament acústic; productes per a paviments cimentosos i resines; productes per a la construcció; productes per a parquet; els additius per a formigó; productes per al reforçament estructural; productes per al sanejament d’edificis d’obra; productes per a l’aïllament tèrmic; productes per a acabats murals; productes per a impermeabilització; construcció subterrània; segelladors i adhesius elàstics; additius de mòlta i productes per a la indústria marina. 

Cal ressaltar, tanmateix, que els nostres productes ajuden a projectistes i constructors a realitzar projectes certificats com a LEED d’acord amb el U.S. Green Building Council, un clar reflex del compromís mediambiental de la companyia, que compta també amb les certificacions ISO 9001, ISO 14001 i OSHAS 18000.


- La companyia té una fortíssima implementació internacional, quants treballadors té?

Mapei té més de 9.000 treballadors arreu del món, un 12% dels quals treballa als seus 28 centres de R+D.


- I a Espanya?

Actualment, Mapei compta amb 160 empleats a Espanya, repartits entre la seva seu corporativa de Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona) i els seus centres productius d’Amposta (Tarragona) i Cabanillas del Campo (Guadalajara); així com les delegacions d’Onda (Castelló) i Marratxí (Palma de Mallorca). La companyia compta tanmateix amb una extensa xarxa tècnic-comercial que opera en tot el país i que ofereix un eficaç servei d’assistència tècnica a arquitectes, enginyers, contractistes i propietaris.


- Ser el líder del mercat implica innovar contínuament. Quins percentatges de facturació, plantilla o altres recursos destinen a investigar i desenvolupar nous productes?

Mapei inverteix el 5% de la seva facturació anual en recerca i desenvolupament i compta amb 28 laboratoris de R+D repartits per tot el món, on treballa el 12% de la seva plantilla i es generen 1.000 noves fórmules cada any. Les 16 línies de productes que comercialitzen són respectuoses amb l’entorn i provadament segures per a les persones. A Mapei la inversió en innovació no es concep només amb una orientació tècnica, sinó que s’adreça a assolir el menor impacte ambiental i el màxim respecte per la salut i el benestar d’aplicadors i usuaris.


- Quines són les solucions més innovadores que estan traient al mercat que puguin ser interessants pels ajuntaments?

Durant la darrera edició de Barcelona Building Construmat i Municipalia vam presentar algunes novetats destinades a espai públic que segur són interessants per als ajuntaments. Una d’elles és MAPESTONE SYSTEM, una solució indicada per a la col•locació de paviments arquitectònics en pedra natural, com cubs, llambordins, rajoles i llosetes que, al marge d’aportar homogeneïtat i uniformitat com a característiques clau, redueix significativament els índexs de sonoritat i les tasques de neteja, manteniment i reparació, a més de la incidència d’accidents de vianants, ciclistes i motoristes.

També destaca MAPECOAT TNS SYSTEM, un sistema de revestiments i acabats a base de resines acríliques en dispersió aquosa i càrregues seleccionades, amb els quals és possible obtenir paviments esportius per a interior, exterior i zones polivalents, amb alta resistència al desgast, als raigs ultraviolats i a les condicions meteorològiques més diverses.  
 

- Tots els seus productes deuen complir amb estàndards internacionals

Tots els certificats Mapei dels productes i dels sistemes de gestió de qualitat, medi ambient i seguretat són emesos per organismes de conformitat oficials, acreditats i reconeguts a nivell internacional.

Així mateix, en el marc de la campanya “Compromiso con la transparencia” que Mapei Spain va engegar l’any 2016, coincidint amb el seu 25è aniversari a Espanya, la companyia va posar en marxa un procés per auditar els seus productes ja disponibles al mercat. Per a dur-ho a terme, de manera voluntària i addicional als requeriments normatius, va sol·licitar als serveis de LGAI Technological Center, S.A. –laboratori acreditat per la Entidad Nacional de Acreditación-, per a què, a l’atzar, prengués mostres dels seus productes d’un distribuïdor de materials de construcció i procedís a realitzar assajos de comprovació de la conformitat a la normativa vigent. Uns assajos que es van dur a terme entre març de 2016 i febrer de 2017 sobre els productes ADESILEX P7 i KERAFLEX EXTRA S1, en les seves versions blanc i gris, i ADESILEX P9, també en les seves versions blanc i gris, dels què s’ha comprovat la conformitat a la Norma UNE-EN 12004:2008+A1:2012. El resultat dels assajos va ser plenament satisfactori i va confirmar que els productes analitzats complien amb la normativa i s’ajustaven amb total veracitat a les característiques que es reporten en la documentació i embalatge.
 

- Vostès tenen molta cura d’aplicadors i usuaris, què els ofereixen?

A Mapei treballem de bracet amb els prescriptors que habitualment necessiten del nostre assessorament per a conèixer la composició, l’aplicació i els avantatges de les nostres solucions. Aquest és un exercici que es regeix pels valors que ens caracteritzen com a companyia: la transparència, el rigor i la honestedat. Només sent fidels a aquest compromís hem aconseguir comptar i mantenir la confiança del mercat al llarg dels nostres 26 anys de trajectòria a Espanya. Teixir una relació sòlida i de confiança amb arquitectes, enginyers, aplicadors i projectistes ha estat un dels principals reptes per a la companyia en general i per al departament de Prescripció de la Promoció en particular, que l‘any 2016, coincidint amb la campanya “Compromiso con la transparència”, va voler recollir els set punts que, sota el seu parer, conformen una prescripció responsable. Aquests punts són la transparència, la honradesa, el rigor, la vocació de servei, el respecte per la figura del prescriptor, la no discriminació i la sostenibilitat.


- Quin és el compromís de Mapei a nivell de Responsabilitat Social Corporativa?

Al marge de la campanya “Compromiso con la transparencia” a favor de la transparència i l’ètica, l’objectiu de la qual és contribuir a la defensa de la qualitat del sector de la química per la construcció.

Al 2017 hem posat en marxa la I edició del Premio Mapei a la Edificación Sostenible, en col•laboració amb el Green Building Council España, un concurs nacional d’arquitectura adreçat a aquells professionals que impulsen projectes sostenibles que combinin una alta qualitat arquitectònica amb un mínim impacte mediambiental i que s’atorgarà en anys alterns a projectes de nova construcció i de rehabilitació (com ha estat el cas d’aquesta primera edició). El passat mes de novembre, tanmateix, vam fer entrega d’una aportació solidària de 3.011 euros a l’Associació Las Encinas, un import que és fruit de la campanya “Producto Solidario”, a través de la qual la companyia ha donat un percentatge de les vendes assolides durant el mes d’octubre per ULTRACOLOR PLUS. L’acte d’entrega va tenir lloc a les instal•lacions de Cabanillas del Campo, on s’ubica una de les fàbriques de Mapei i on Las Encinas treballa per la inclusió laboral de les persones amb discapacitat. 


 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top