ENTREVISTA A FRANCESC CONTRERAS

ENTREVISTA A FRANCESC CONTRERAS

DIRECTOR GENERAL D' HERMEX IBÉRICA, S.A.

"
Estem a l’expectativa de veure com realment es desenvoluparà la mesura d’eixugar la morositat dels ajuntaments i de si els ajuntaments reconeixeran el deute.”

Sobre Hermex Ibèrica S.A.: Empresa amb 23 anys de trajectòria, líder en la comercialització de material didàctic i fabricant de mobiliari per centres educatius.

1. Sr. Contreras, nosaltres no hem estat capaços de fer un recompte. Vostè sap quantes referències comercialitzen al mercat?

Per aquest any 2012 oferim als nostres clientes més de 20.000 referències presentades en 6 catàlegs temàtics. Disposem de tot el material necessari per un equipament complet d’una Llar d’infants o el parvulari d’una Escola. Cobrim tota l’etapa de primer i segon cicle de educació infantil.
 

2. Amb 23 anys d’experiència, com ha evolucionat el seu mercat?

Fa 23 anys les Llars d’infants eren pràcticament totes privades; en els últims 15 anys hi ha hagut un gran desenvolupament a nivell públic que ha comportat un important creixement del mercat. Actualment la distribució de les places és un 35% públic i un 65% privat. Per altre banda les escoles han incorporat el cicle d’infantil.
 

3. Els podríem definir com uns mediadors claus en el procés d’aprenentatge i ensenyament?

Un ensenyament de qualitat ha de tenir també uns materials i un entorn adequats tan pels nens com pels educadors/es. Nosaltres els oferim i ajudem a treballar amb materials que desenvolupen les capacitats i competències dels nens. Materials de qualitat tan funcional com conceptualment. El nostra mobiliari està certificat i és sotmès periòdicament a controls de qualitat per l’Institut AIDIMA. El mobiliari i els materials han de ser adequats a cada edat i segurs. El nostres materials compleixen les normatives espanyoles i europees de seguretat.
 

4. Quines funcions desenvolupa el material didàctic?

Tal i com he dit el material didàctic forma part i és clau en l’entorn d’una escola. Els nen i nenes en aquesta etapa descobreixen mitjançant els sentits del tacte, la vista la oïda,.. Necessiten materials segurs, adequats a cada edat i estimuladors; en definitiva que facilitin el desenvolupament i l’adquisició de capacitats . Els educadors/es necessiten com a eina de treball el material didàctic que els acompanya i els facilita aquesta labor.
 

5. Quin paper desenvolupa la tecnologia en el material didàctic?
 
Les noves tecnologies han entrat a les aules, no obstant en les etapes inicials dels 0 als 6 anys és important que el nen/a interactuï amb els materials físicament. Tot i que ens les aules hi han ordinadors i pissarres digitals a Hermex creiem en l’aprenentatge pel descobriment en les primeres edats tot i que naturalment també hi ha d’haver un inici i apropament a les noves tecnologies.
 

6. Quin futur veu pel sector?

Aquesta etapa deixa de ser assistencial i passa a ser una etapa clau de l’educació. Les persones que treballen en aquest sector son persones professionals i ben formades, penso que la societat no sempre els reconeix com es mereixen. L’escola necessita el suport de la família i de tota la societat.
 

7. En el marc del Reial Decret 4/2012 del Govern Espanyol vostès van explicar a TV3 com rebien aquesta mesura sobre el finançament dels ens locals per pagar proveïdors,  ens en pot fer 5 cèntims?

Aquesta mesura la rebem amb optimisme i entusiasme tot i que hauria d’ haver arribat abans. Estem a l’expectativa de veure com realment es desenvoluparà la mesura d’eixugar la morositat dels ajuntaments i de si els ajuntaments reconeixeran el deute. És per a les empreses una mesura molt important doncs els gran deute que té l’administració amb les empreses dificulta la continuïtat de moltes d’elles i la falta de inversió.


8. Quin paper suposen per la seva empresa, les noves tecnologies i internet en la comercialització dels seus productes?

Les noves tecnologies i  en concret Internet estan suposen un canvi en la forma de relacionar-nos amb els nostres clients. La informació arriba de forma mes ràpida, està al abast del client en el moment que ell ho necessita, actualitzada en tot moment i redueix costos comercials. Sense anar mes lluny el portal Ajuntamentimpulsa.cat és un bon exemple de com apropar els ajuntaments i les empreses, com amb un sol clic l’Ajuntament pot tenir al seu abast la informació que està cercant.


 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top