ENTREVISTA A IAN TRENZANO

ENTREVISTA A IAN TRENZANO

DIRECTOR GENERAL DE TRANSGRUAS

"El que més valoren els ajuntaments és la versatilitat de la màquina en quan al rati més òptim entre: dimensions, pes reduït i màxima alçada de treball".

S
obre Transgruas: Aquest 2013 Transgruas compleix 35 anys comercialitzant equips per les brigades municipals, indispensables per realitzar les seves tasques de manteniment,  com grues, plataformes elevadores, semiremolcs, equipaments per recollida selectiva, i maquinària per biomassa, entre altres.

Aquest 2013 Transgruas compleix 35 anys comercialitzant equips per les brigades municipals, indispensables per realitzar les seves tasques de manteniment,  com grues, plataformes elevadores, semiremolcs, equipaments per recollida selectiva, i maquinària per biomassa, entre altres. Coneguem més interioritats d’aquesta empresa Vallesana.
 

- Diàriament veiem els equips de Transgruas pel carrer, ens agradaria conèixer una mica més l’empresa… quins van ser els seus orígens?

Vam iniciar l’activitat el 1978 com a importadors a nivell nacional de la marca italiana de grues sobre camió FASSI. El següents passos van ser teixir una xarxa d’àmbit estatal de concessionaris per la venda, muntatge i servei post-venda de les grues. Amb el pas dels anys vam incorporar altres equips dintre dels sectors de la construcció, elevació, transport i biomassa, especialitzant-nos en maquinaria específica per aquests sectors. A finals dels ’90 vam obrir una delegació a Madrid, i actualment també tenim instal·lacions pròpies a Vitòria, a més de delegat comercial a la zona del Llevant. La nostra cartera actual de productes inclou grues sobre camió industrials i específiques per reciclatge, forestals i recollida selectiva, auto-grues, semiremolcs i góndoles, plataformes elevadores de persones i de càrrega, plataformes per discapacitats, maquinaria per biomassa, accessoris hidràulics per grues, equips multi-basculants de ganxo i de cadena.


- Quins són els seus principals clients i mercats?

Empreses dedicades a la construcció de tot tipus (industrial, immobiliària i infraestructures), transportistes de materials de la construcció, empreses de serveis, brigades d’obres d’Ajuntaments o empreses municipals, explotacions forestals, transportistes especials, llogadors de maquinària, empreses de recollida selectiva de residus, etc.


- Transgruas té tot tipus de plataformes elevadores, que van des dels 6 fins 60 m. quines són les més utilitzades pels Ajuntaments catalans?

La nostra gama de plataformes elevadores és molt extensa: tenim màquines sobre camió, sobre furgó, plataformes autopropulsades de tisores, elevadors unipersonals, braços elèctrics i dièsel, remolcs... Els Ajuntaments principalment demanden plataformes de braç telescòpic sobre camió, i sobre una alçada aproximada de 16-18 m. per fer tasques de manteniment de l’enllumenat públic principalment. En menys volum alguns són candidats a comprar plataformes de tisores elèctriques per manteniments en interiors (alçada entre 8-10 m.), o elevadors unipersonals. Treballem amb marques reconegudes a nivell mundial: SNORKEL, ISOLI i FRANCE ELEVATEUR.


- Quines prestacions ofereixen les plataformes sobre camió?

Les prestacions de les plataformes sobre camió són el de disposar d’un conjunt (camió + plataforma) que pot conduir qualsevol persona amb carnet de conduir cotxe. El braç dóna una alçada de treball de 16 m., horitzontalment arriba a 8, cistella per dos persones amb toma elèctrica i pneumàtica per connectar eines de mà. A sota la caixa del camió hi muntem una caixa d’eines on hi poden guardar el material necessari per treballar. En definitiva disposen d’una màquina molt polivalent que els permet fer la major part de feines que pot sorgir en una població.


- Hi ha algun producte versàtil que serveixi per fer podes d’arbres, reparacions d’enllumenat, instal•lació d’elements i en general per donar una solució standard al serveis bàsics de manteniment que ha de prestar un Ajuntament?

Sí, oferim plataformes remolcables, que són braços articulats que enlloc d’anar muntats sobre camió van sobre una base remolcable. Oferim models des de 12 fins a 17 m. Aquesta és la opció més econòmica. També oferim plataformes autopropulsades elèctriques i dièsel d’entre 13,5 i 21 m. que és l’alçada màxima que reclamen els ajuntaments.


- Què valoren els ajuntaments a la hora d’invertir en aquest tipus d’equips?

El que més valoren els ajuntaments és la versatilitat de la màquina en quan al rati més òptim entre: dimensions compactes, pes reduït i màxima alçada de treball. Això en quant a la màquina en sí. Però un aspecte molt important i cada cop més valorat és el serveis post-venda i manteniment periòdic dels equips. Des de Transgruas oferim un programa complet que anomenem LIFEPLUS que cobreix totes les diferents necessitats que pugui tenir el client: revisions periòdiques, contractes de manteniment... En cas d’equips que porten anys treballant sense cap revisió, fem una posta a punt i marquem un calendari de manteniment.
 

- Oferiu sistemes de renting pels ajuntaments que vulguin renovar els parcs mòbils de la brigada municipal?

Sí. Des del nostre departament financer s’estudia cada cas particular i s’ofereix la millor opció pel client final, contemplant el renting, leasing, lloguer amb opció a compra... Som conscients de la variabilitat del mercat actual i mirem d’oferir solucions reals i pràctiques que incentivin als nostres clients a confiar en nosaltres.


- Cada vegada més les administracions posen el seu punt de mira en la mobilitat sostenible, en aquest sector també  hi ha elevadors amb fonts de combustible no fòssils?

Hi ha plataformes autopropulsades d’ Snorkel bi-energia, que ofereixen la possibilitat de funcionar alternativament amb benzina i bateries. Només en alguns models però es treballa en ampliar la gamma.
 

- Com treballen des de Transgruas el tema de seguretat i fins i tot de servei post venda?

Des de sempre la nostra vocació com a empresa ha estat orientada a fer clients, no a vendre màquines. Per nosaltres la diferència rau en el tracte que se li dona al client, tracte que comença en el procés pre-venda, en que és indispensable un bon assessorament comercial sobre les prestacions de la màquina i coneixement professional de l’activitat del nostre client, per garantir que compra la màquina més adequada per la feina que vol fer. Oferim un servei tècnic molt qualificat, amb especialistes en electrònica, hidràulica i mecànica que se’n cuiden del muntatge dels equips i reparació. El departament post-venda vetlla pel correcte funcionament de les màquines, tràmit de garanties, formació tècnica, manteniment, etc. A més, sempre hem volgut donar un servei integral per la qual cosa també tenim taller propi de carrosseries per fer els acabats finals que el client vulgui (caixes, bolquets, etc.) i cabina de pintura per personalitzar amb el color corporatiu el conjunt sencer. Com a serveis complementaris també oferim cursos de formació per obtenir carnet de gruista o d’usuari de PEMP.

La nostra filosofia és que els nostres clients siguin repetidors i confiïn en nosaltres per la compra dels seus equips, i per això ens esforcem diàriament.
 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top