ENTREVISTA A IVAN CONTRERAS

ENTREVISTA A IVAN CONTRERAS

CEO de Torrot Group

Ivan Contreras és el fundador i CEO de Torrot Group, fabricant de motos i bicicletes des de 1948. L’any 2011 la filosofia de l’empresa va canviar amb un rellançament de la marca per enfocar-la a la producció de vehicles elèctrics. Recentment han presentat la MUVI, la primera motocicleta intel·ligent capaç d’interconnectar-se amb l’usuari i la ciutat.

La MUVI és programable i controlable des d’un smartphone, ens pot explicar com funciona exactament aquest sistema?

El primer que s’ha de fer és descarregar-se una aplicació disponible per a iOS i Android. Una vegada descarregada t’has de donar d’alta amb un correu electrònic. L’aplicació té un menú on amb Bluetooth es connecta amb la teva MUVI. L’aplicació es connecta única i exclusivament amb la teva moto. Una vegada es reconeixen l’smartphone i la MUVI, totes les dades que absorbeix la MUVI amb els seus sensors passen al telèfon i es van acumulant. Quan obres l’app pots veure el trajecte recorregut, com està la bateria i pots contactar amb el servei tècnic si tens algun problema amb l’escúter.

Com és que la MUVI està íntegrament fabricada a Espanya?

Vam adquirir una unitat productiva a Salt, Girona que era la que estava fabricant només per a Gas Gas (una marca reconeguda al sector off-road amb projecció internacional). Allà ens vàrem trobar amb personal amb talent que sabia fabricar les millors motos de trial i enduro i la capacitat de producció que necessitàvem. La MUVI és una moto de volum i allà podem fabricar fins a 20.000 motos a l’any. Això ens ha donat la capacitat de créixer i de potenciar la companyia. Fabricar 20.000 motos, tenir 120 persones preparades i que saben fer motos i el producte que hem desenvolupat ens fa poder estar a qualsevol part del món en qualsevol moment que algú ens demani alguna cosa.

La MUVI és el primer vehicle elèctric adaptat a la nova normativa europea. Què significa això per a l’usuari?

Això significa que a partir de 2017 entrarà en vigor una nova normativa i totes les persones que vulguin acollir-se a qualsevol ajuda estatal, no només d’aquí sinó de qualsevol país europeu, hauran de comprar un vehicle amb uns requisits en concret. Tots aquests vehicles hauran de complir aquesta normativa. La MUVI de Torrot ja la compleix.

Com creu que poden incorporar la MUVI els ajuntaments a la seva flota de vehicles? Quins usos els poden donar?

Parlaré dels ajuntaments que ja tenen MUVIs. Hi ha ajuntaments que ja tenen la connectivitat entre els seus edificis i la mobilitat resolta. És a dir, com anar d’un edifici municipal a un altre amb mobilitat elèctrica. Torrot ha ajudat a implantar la bicicleta elèctrica afavorint aquesta mobilitat i la MUVI per tal que la mobilitat dins de la ciutat entre les seus corporatives o en aquest cas edificis municipals sigui sostenible.

A partir de l’octubre la MUVI circularà pels carrers de Brussel·les a través d’un servei de sharing. Com funcionarà? És possible implantar-ho a les ciutats del país?
Hem detectat que a la gent jove cada vegada li agrada més compartir-ho tot: des de les xarxes socials fins als cotxes, vehicles. Avui hi ha moltes ciutats que estan traient el sharing de moto. Nosaltres hem adaptat la nostra MUVI elèctrica a facilitar aquest sharing perquè és un sistema que hem integrat. El nostre sistema de connectivitat permet que puguis engegar la moto i que funcioni a través del mòbil (sense clau). Pots saber en tot moment on està l’escúter per tal de que l’empresa que gestiona el sharing la pugui venir a buscar. L’empresa pot saber si li queda poca bateria o molta i canviar-la quan sigui necessari. Tens la flota de sharing de la ciutat molt controlada. Això és el que hem fet a la ciutat de Brussel·les.

Ara estem treballant amb Barcelona per integrar la MUVI en varies iniciatives que hi ha de sharing. Hi ha altres ciutats que també ho estan integrant: Milà, Londres o altres ciutats europees que estan treballant amb integrar la mobilitat elèctrica dins del sharing. Als EUA estem treballant als campus universitaris. Estem adaptant la MUVI per tal de que la mobilitat dins del campus (són campus molt grans, estem parlant de 50.000 persones) sigui elèctrica.

A part del sharing, servei a domicili i flota pública, han pensat en altres usos per la MUVI?

Sí, serveis d’emergència, transport d’última milla o rutes de turistes entre d’altres. El transport d’última milla és bastant interessant per les empreses de distribució.

Hi ha ciutats a Europa, com per exemple Amsterdam, que han tancat els accessos al centre de la ciutat a qualsevol vehicle de benzina. Els comerços del centre de la ciutat necessiten un transport per entrar-hi i estan agafant vehicles elèctrics de dues o tres rodes. Aquí és un ús directe de la MUVI. Tu pots posar-hi la càrrega i com que és elèctrica pots entrar al centre de la ciutat quan vulguis.

A part d’això hi ha l’ús individual. És a dir, la persona interessada en no fer emissions, anar còmode i no anar a la benzinera és un públic directe per la MUVI.

A quins reptes de futur s’enfronta Torrot Group?

Torrot s’enfronta ara a EICMA, el saló mundial de motos a Milà on farem les presentacions de productes de cara al 2017/2018 i els nous desenvolupaments. Fem evolucions de vehicles, Torrot no és només un fabricant de motos sinó que és una empresa que dona solucions de mobilitat ja sigui amb dues rodes, tres rodes o sense rodes.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top