ENTREVISTA A JAVIER PRIETO

ENTREVISTA A JAVIER PRIETO

DIRECTOR DE MÀRQUETING DE SAVIA

“Els funcionaris s'han de professionalitzar. I per això cal passar per una formació avaluable, com a certificacions oficials i una avaluació d'exercici i competencial”

Sobre SAVIA: Savia impulsa la modernització del sector públic millorant la gestió de les persones i el seu talent. Ho fa mitjançant el desenvolupament de solucions digitals per a la gestió integral de tots els processos de RH: Nòmina, Relació de Llocs de Treball, OEP, Portal de l'Empleat, etc.

Els propers dies 23 i 24 de març, tindrà lloc el Fòrum Talent Públic, a la Ciutat de Dénia (Alacant), una iniciativa de Savia amb l'objectiu de donar visibilitat a projectes que impulsen el talent dins de l'Administració Pública.
Entrevistem a Javier Prieto, director de Màrqueting de la companyia, per conèixer els eixos temàtics que marcaran el Congrés.


- Què trobaran els professionals de personal que assisteixin al Fòrum de Talent Públic?

El fòrum combina teoria i pràctica per sortir del «cal fer» a «l’estem fent».

El Fòrum és un lloc per sortir de la pressió del dia a dia per prendre aire, perspectiva i reflexionar sobre com i perquè s'estan fent les coses. Tot de la mà de les figures més top que hi ha actualment en matèria de gestió de persones i talent a l'Administració Pública.

Els professionals de personal que assisteixin al fòrum veuran que després de dos anys lluitant amb el repte de l'estabilització de les plantilles, hi ha vida i llum.


- Un dels temes que es tocarà en aquest Congrés és l'atracció del talent. Saben les administracions atreure talent per dur a terme la transformació digital que tant parlem?

La veritat és que els falta saber atreure i detectar aquest talent.

Qualsevol que es preocupi perquè hi hagi serveis públics de qualitat entén ràpidament que això és un problema greu. Al Fòrum en parlarem i, encara millor, donarem exemples reals dels qui ho està aconseguint.


- Com creu vostè que els Ajuntaments haurien d'atreure nou talent a l'àmbit digital?

El sector públic, especialment un ajuntament, compta amb la plantilla més diversa que es puguin imaginar. I, tot i així, la ciutadania té la percepció que treballar al Sector Públic és llegir lleis i posar segells. Una feina on, a banda d'una estabilitat laboral, poca cosa més pot oferir. Això denota un problema d'imatge que cal abordar des de la pràctica de la comunicació amb la ciutadania de manera que serveixi per posar en valor el rol del funcionari i com el seu exercici afecta la qualitat del servei rebut.

Les AA.PP. necessiten treballar molt el seu employer branding o el talent se'ls seguirà escapant entre els dits.


- I en concret el talent femení?

Hem vist iniciatives com la de Dones al Sector Públic que han abordat de forma molt interessant aquest punt.

Partim que l'Administració pública és, o ha de ser, absolutament garantista pel que fa a l'accés a l'ocupació. Però és cert que trobem menys dones amb llocs rellevants a l'àmbit digital. Crec que, novament, la clau rau a visibilitzar les oportunitats laborals que el Sector Públic ofereix a les dones per desenvolupar una carrera professional d'àmbit digital i així atraure un potentíssim talent femení que abordi els projectes de l'administració del futur.


- Quina estratègia han de seguir les administracions per aconseguir una recapacitació dels empleats públics?

L'estratègia passa per alinear objectius a diferents estrats: polític, sindical i tècnic.

Els funcionaris s’han de professionalitzar. I per això cal passar per una formació avaluable, com certificacions oficials i una avaluació d'acompliment i competencial. És un dels temes i blocs temàtics previstos al programa del fòrum. Són poques les organitzacions que hagin aconseguit dur a terme aquest procés. La idea al Fòrum Talent Públic és mirar cap a aquestes organitzacions i entendre com ho van aconseguir.


- L'Administració General de l'Estat ha fet oficial la categoria de direcció pública professional. Què aporta un Director Públic Professional?

Un DPP és un perfil clau que aporta tecnocràcia al sector públic. És algú que es pot situar a la mateixa altura del polític per aportar una visió estratègica i objectiva a la gestió. Sens dubte necessitem que aquest perfil prengui rellevància.


- El Fòrum serà escenari de la presentació de Savia Academy. Ens podeu avançar quina serà la funció d'aquesta acadèmia?

No volem explicar gaire aquest projecte (encara) perquè hi estem treballant. Però si podem dir que a l'àmbit dels recursos humans cal una modernització de la formació i la capacitació, més d'acord amb els temps que corren.
Busquem ajudar els qui gestionen persones. Savia Academy serà una gran ajuda.


 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top