ENTREVISTA A JOAN TRAVERIA

ENTREVISTA A JOAN TRAVERIA

DIRECTOR GENERAL GRUP RESOL

"La combinació que ens ha fet créixer és la de disseny, qualitat, preu, i aquesta ha estat possible perquè som fabricants amb una alta qualitat en el procés"

Sobre Grup Resol: Especialistes en mobiliari des de fa 50 anys. Resol dissenya, fabrica, comercialitza i distribueix a més de 100 països una extensa gamma de mobiliari a través de les seves marques: Barcelona Dd, Resol Contract, Resol Garden i Resol Arenes. Altres marques del grup són Vilagrasa, INDECASA, Plasfur i Resol Trading. Totes elles ofereixen múltiples solucions a nivell d'edificis i equipaments municipals.

- Resol és una empresa catalana que es coneix poc a nivell de consumidor final però que està en moltes llars i instal·lacions del nostre país i de tot el món.

Sí, així és, a diferència de moltes empreses amb molt més reconeixement de marca, els productes de RESOL no són coneguts a nivell d'usuari, en canvi si que són coneguts pels professionals que busquen, a més del disseny, una molt bona relació qualitat preu, i això és el que a RESOL sabem fer. No invertim tant com molts dels nostres competidors en comunicació, però en canvi, el traslladem al preu, i això fa, que al costat de la nostra alta qualitat, i el nostre disseny diferenciat, el sector professional ens demani cada vegada més els nostres productes.

Els nostres dissenys estan ja presents en més de 100 països, fins i tot tenint delegacions pròpies en els mercats més importants (USA, Mèxic, Colòmbia, Perú, Austràlia i NZ, Middle East, Japó, ...).

Actualment, l'exportació ja suposa més del 50% del total de la facturació (35M €), i amb gran creixement any rere any.

Som un dels fabricants amb més gamma de producte i disseny, amb una gran capacitat d'adaptació a cada projecte.


- Vostès treballen amb algun dels millors dissenyadors del país, és el disseny un punt fort de la companyia?

Sense cap mena de dubte, el disseny és el que fa que un producte deixi de ser un comodity, i passi a ser un producte únic, amb la seva forma, el seu nom i les seves característiques. El disseny és el que ens ha permès poder diferenciar-nos, i com comentava, poder vendre a zones tan llunyanes, per que el producte és diferent de la resta. (Ara bé, el disseny per si sol, només ven a una part molt petita de la població,) la combinació que ens ha fet créixer és la de disseny, qualitat, preu, i aquesta ha estat possible perquè som fabricants amb una alta qualitat en el procés. Hem de pensar que hi ha moltes empreses que venen disseny, que no fabriquen els seus productes, per tant, el producte es va encarint en cada fase de tota la cadena, i fa que de vegades, sigui inabastable per a la majoria de consumidors. En el nostre cas, hem volgut portar el disseny a l'abast de tothom.


- A nivell d'Ajuntaments vostès tenen una àmplia gamma de col·leccions de productes, quins són i quin ús els hi pot donar un Ajuntament?

És clar, en treballar amb marques i gammes de productes professionals, podríem dir que tenim gran part del mobiliari que es pot necessitar en Ajuntaments o Entitats i Serveis Públics.

Per exemple, amb la marca Vilagrasa podem equipar des d’infraestructures com ara (estacions trens, autobusos ...), passant per les diferents estances dels edificis (oficines, sales de juntes, sales de premsa, biblioteques, zones de descans, ...), i arribant fins equipar grans ciutats amb les papereres publiques preparades per al reciclatge.

Amb la marca Barcelona Dd, molt més moderna en el seu estil, podem equipar centres cívics, zones de restauració, zones infantils, biblioteques, etc.

Amb Resol Contract, equipem les zones de càtering amb les nostres taules i cadires plegables i lleugeres, que ens permeten muntar grans zones de restauració en qualsevol espai i en un temps mínim.
També tenim productes per equipar les instal·lacions esportives de qualsevol ciutat, des dels seients de les grades, fins als vestidors, la senyalització, etc.

O fins i tot, podem equipar les platges i piscines, des de la gandula i para-sol per llogar, fins passarel·les per facilitar el pas sobre la sorra, i tot tipus d'elements.


- Per platges en concret, a part de tenir molta varietat de para-sols, gandules i colors tenen un producte únic al mercat que no existia fins al moment, una caixa de seguretat integrada. Ens pot explicar que significa això per a l'usuari i per al concessionari?

Així és. Des de sempre hem tingut alguns models de gandules que han estat dels més venuts a nivell mundial, però, a més, fa pocs mesos, hem desenvolupat una necessitat que el mercat demandava i es fa imprescindible en els nostres temps. Es tracta d'una caixa de seguretat integrada a la mateixa gandula. Avui dia, per pocs objectes de valor que portem a sobre, sabem que sempre hi haurà alguna cartera / moneder, unes claus, i un mòbil. Normalment, la gent no es banyava en grup per evitar que aquests objectes desapareguessin, amb el problema que això suposaria.

Amb aquesta caixa de seguretat, que no deixa de ser una caixa integrada dins el "braç" de la gandula, es poden guardar aquests objectes quedant tancat amb un pany de seguretat. D'aquesta manera, tant el grup pot banyar-se tot junt, com aquell que va sol a la platja, pot refrescar-se sense cap temor.

Per la part de l'empresari de platja, és un producte de valor afegit, que amb una mínima inversió, pot incrementar de forma important els seus ingressos, no pel preu, sinó per la rotació que va a donar-li al nou accessori.


- ¿Els seus mobles són resistents per a un ús sever com seria el que li donaran els Ajuntaments?

Totalment, en tenir un client majoritàriament professional, tots els nostres productes són dissenyats i fabricats per oferir una qualitat d'ús intensiu, i, per tant, passen els test més exigents i obligatoris, tant segons normativa europea com americana, per a l'ús professional. A més, a les nostres instal·lacions disposem d'un modern laboratori, on a més d'assajar aquestes normes d'impacte i ús, assagem la resistència als raigs UV, la salinitat marina, i altres test, podent assegurar una vida llarga a producte sota les circumstàncies més extremes.


- Si algú està interessat en veure els seus productes on pot anar?

Tots els nostres productes i catàlegs, poden trobar-se en les diferents webs del GRUP RESOL:
www.resol.es
www.vilagrasa.com
www.indecasa.com

Recentment, hem inaugurat la nostra primera botiga, a Les Preses (Girona), on es poden trobar exposats, la majoria dels articles de les diferents marques:

RESOLSTORE
CRA. SANTA COLOMA, ESQ. CRA. DEL CORBO
17178 LES PRESES 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top