ENTREVISTA A JOAQUIM CARBONÉS

ENTREVISTA A JOAQUIM CARBONÉS

GERENT D' ASMITEC
“la nostra empresa està capacitada per fer aquesta tasca de reparació i manteniment de les passeres sense causar cap afectació als rius”

Sobre ASMITEC: ASMITEC té àmplia experiència en la construcció i subministrament de tot tipus d’elements metàl•lics i entre les seves especialitats destaquen grans estructures per passeres i viaductes, els ponts i palanques que podem veure en molts pobles i ciutats catalanes.

- Quins són els orígens d’Asmitec?

Els orígens d’Asmitec van començar en el manteniment a fàbriques relacionades amb el paper. Seguidament fent reparacions i manteniment a altres tipus de fàbriques, fins que ara actualment estem fent caldereria pesada com dipòsits, molins eòlics, ponts, passeres, i estructures de grans tones per clients nacionals i una part important a l’exportació.


- I la seva tipologia de client?

La tipologia de client és molt diversa, principalment enginyeries, ajuntaments, industria i particulars.


- Un client important per vostès són també els ajuntaments, què acostumen a fer a nivell municipal?

A nivell municipal s’acostuma a fer passeres de vianants, teatres, poliesportius tota tipologia d’elements metàl·lics en el  mobiliari urbà i en general.


- Quines estructures han muntat?

Podem diferenciar tres tipus d’estructures, per exemple:

Estructura metàl·lica cargolada de 800 Tn, i més de 17 mil cargols amb una alçada de 38m es l’estructura emblemàtica de la farinera de pizzes Tarradellas.

Passera de corten de 44m de llarg per 4,8m d’ample i amb un pes de 80Tn, es la coneguda passera de la Lira a Ripoll que es va transportar d’una sola peça des de les instal·lacions d’Asmitec al seu lloc de muntatge.

I moli eòlic de 60m d’alçada que es tomba que es va construir una gran part a les nostres instal•lacions i després es va fer tot el muntatge al poble francès de Rivesaltes, al costat de Perpinyà.


- Quin és el viaducte més espectacular que han muntat en un municipi català?

En podem anomenar dos de principals que ens han deixat un bon record.

El pont que passa sobre el riu Ter de Setcases, va suposar un transport amb moltes dificultats i un muntatge espectacular. L’altre podríem dir l’últim pont que hem fet de Caldes de Montbui, ha estat un pont traslladat d’una sola peça des de les nostres instal·lacions fins al seu lloc de muntatge, tot això amb un transport molt dificultós ja que les peces tenien unes dimensions de 43m i un pes per biga de 45Tn.


- De fet, el seu poble ja no s’estranya quan veu tot l’operatiu que munten per traslladar aquestes enormes bigues...

Suposo que no. De fet, tenim el suport de l’ajuntament cada vegada que es necessari fer talls  al trànsit per a la sortida puntual d’aquest tipus de construccions.


-  Les passeres són una de les opcions que al llarg dels anys han utilitzat molts pobles per connectar les lleres dels rius. Va en augment la seva instal·lació?

Si. I el que estem detectant, es que tenim consultes de reparació i manteniment de passeres ja existents.


- Quins són el principals problemes que es troba un ajuntament a l’hora de reparar o instal·lar una passera?

És trobar una empresa adequada i amb capacitat per tal de realitzar tot el projecte i reparació de la mateixa passera. Hi ha un seguit de criteris establerts per l’ACA en el que es citen les possibles afectacions en el medi ambient que suposen la reparació d’aquest tipus d’estructures.


- I com solucionen aquest tema?

Des d’Asmitec fem front a aquest conflicte donant les millors solucions possibles en quant a terminis i afectacions al lloc de les obres.

Si les mides ho permeten es desmunta es carrega i es trasllada a les nostres instal•lacions per fer totes les actuacions necessàries com: sorrejat, control de perfils, control de soldadures, pintura, transport i muntatge una altre vegada al seu lloc d’origen.

A més, també intentem donat la màxima informació a tots els municipis que la nostra empresa esta capacitada per fer aquesta tasca de reparació i manteniment de les passeres sense causar cap afectació als rius.

 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top